Oameni umiliţi în câteva localităţi timişene! Cozi uriaşe la poștă pentru ajutoarele sociale și pensii

posta 2

Din cauza lipsei de personal sau a unor disfuncționalități din sistem, câțiva pensionari timișeni își vor primi banii de-abia după Crăciun. O asemenea situație este întâlnită și în comuna Chevereșu Mare, unde oamenii se strâng la bibliotecă pentru a-și primi pensiile.

”Trebuia să vină banii în urmă cu o săptămână. Au întârziat, dar când au ajuns și am fost la bibliotecă să-i ridicăm, ni s-a spus că nu sunt bani pentru toată lumea și ne-au anunțat că-i vom primi de-abia în 27 decembrie. Eu am un ajutor de handicap și pensie. Ajutorul îl primesc când o fi să fie, dar pensia este marea problemă. Nu sunt singurul din localitate în această situație”, spune Gheorghe Pătruț, un pensionar din Chevereșu Mare.

”Poșta Română are un contract cu Casa de Pensii prin care ne angajăm ca pensiile să ajungă la beneficiari în termen de zece zile. Există un grafic pe care factorul poștal trebuie să îl respecte. Pensionarii din Chevereșu Mare nu vor rămâne fără pensie, își vor primi banii, însă trebuie respectat și graficul. E drept, avem și unele disfuncționalități din cauza lipsei de personal, însă încet-încet le remediem. De trei ani de când sunt eu director, nici un pensionar nu a rămas fără bani”, spune Nicolae Avram, directorul Direcției Regionale de Poștă Timișoara.

De asemenea, la Darova, unii localnici, beneficiari ai ajutoarelor sociale, formează cozi în fața ghișeului încă de dinainte de a răsări soarele. ”Uneori venim și stăm degeaba două-trei zile și tot nu se aduc banii”, spune, revoltat, un localnic.

El afirmă că de vină sunt angajații poștei: ”Pentru satele aparținătoare există factor poștal, care merge acasă la oameni și le dă banii. Pentru centrul de comună este o persoană care duce doar corespondența, nu și bani și trebuie să venim aici să îi ridicăm, însă uneori batem drumul degeaba”.

Pe de altă parte, directorul Direcției Regionale de Poștă spune că ajutoarele sociale nu au fost încă virate și de aceea nu au ajuns la beneficiari.

Cu sigranţă, situaţia este identică în multe alte localităţi timişene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *