Oameni gospodari, infrastructură şi utilităţi puse la punct, curăţenie cum rar găseşti… Toate acestea într-o comună din Timiş

Într-o comună din Timiş lucrurile devin bine aşezate. Oamenii sunt gospodari, iar infrastructura localităţi este pusă la punct: drumuri asfaltate, curăţenie cum rar găseşti, un teren de sport modern, iar în prezent se lucrează la reţeaua de canalizare.

Potrivit lui Sorinel Marcu, viceprimarul comunei, 80 la sută din reţea este deja finalizată, aceasta având o lungime de 12 kilometri şi va deservi şi satele aparţinătoare Berecuţa şi Mănăstire.

Citeşte şi: VIDEO HAIOS! „Dialog” între un participant la protestele de la Timişoara şi căţeluşa lui Amica

Sistemul, care va cuprinde şi o staţie de epurare în satul Mănăstire, va fi dat în funcţiune în luna septembrie a acestui an. În ceea ce-i priveşte pe cetăţenii comunei, Sorinel Marcu a precizat că familiile care sunt racordate la reţeaua de apă curentă vor trebui să se lege şi la cea de canalizare.

„În 2005, când am terminat reţeaua de apă din Birda, mulţi localnici nu au dorit să se racordeze, afirmând că ei au foraje şi sisteme de pompare. În urma cu trei sau patru ani, am introdus apa potabilă şi în celelalte două sate. După un timp, cei care nu au dorit să se lege la reţeaua de apă potabilă au venit la primărie să ne roage să-i racordăm. În prezent, 95 la sută din populaţia comunei Birda are apă potabilă şi sunt convins că toţi aceşti localnici se vor bucura şi de canalizare”, a adăugat viceprimarul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Oameni gospodari, infrastructură şi utilităţi puse la punct, curăţenie cum rar găseşti… Toate acestea într-o comună din Timiş

  1. Felicitari tuturor edililor comunei Birda si in special primarului Marius Stoian ,va doresc un an nou fericit si cu cat mai multe realizari pentru binele tuturor satelor apartinatoare comunei Birda !Sanatate si numai bine !

  2. Vai oameni buni dar a facut o mare greseala trebuia chemat AQUATIMUL executia lucrarii o primea o firma a vreunui prieten sau ruda cu primarul si toata lumea era multumita AQUATIMUL vindea apa la pret ca si la oras cei care faceau lucrarea a-si frecau palmele terminarea lucrarii si cetatenii sorbeau cu nesat stamparand-usi setea cu apa cu clor si maro cateodata asa e la SACALAZ comuna a avut propria retea cu foraje cu tot nu a fost buna apa ca nu era din BEGA a venit AQUATIMUL bineinteles executantul lucrarii a fost o firma din VATRA DORNEI mai colaborau cu aceasta firma si basculantele fiului primarului si o coincidenta primarul e de pamant tot de prin zona VATRA DORNEI si apa ce sa spun parca e de la PISCHIA ce mai minerala nu e buna decat sa te speli cu ea de baut de la PROFI pana nu a venit AQUATIMUL nimeni nu cumpara apa plata acum cumpara tot satul

Lasă un răspuns