Oameni cu suflet mare au refăcut casa unei femei dintr-o localitate timișeană

casa bucovat 1

Florentina Irimescu, o femeie în vârstă de 42 de ani din localitatea timișeană Bucovăț, suferă de epilepsie.

După moartea soțului, femeia nu s-a mai putut ocupa de îngrijirea căsuței în care trăiește, astfel că imobilul, din văiugă, a început să se degradeze.

Ploile au afectat și mai tare locuința, acoperișul degradat făcând ca apa să se scurgă pe tavan.

Bârnele s-au rupt, casa, neracordată nici măcar la curent, fiind în pericol să se dărâme peste ea.

Asociația Acasă în Banat a mobilizat sâmbătă peste 40 de voluntari care s-au dus în Bucovăț pentru a da o mână de ajutor la renovarea casei femeii.

”Asistentul social din Primăria Bucovăț a apelat la noi și ne-a prezentat acest caz tragic. Am decis să facem o intervenție de urgență deoarece ne-am dat seama foarte repede că există riscul ca această casă să se dărâme.

Planul inițial era să îi reparăm acoperișul și să îi schimbăm soba, care nu era funcțională. Am făcut un apel pe pagina noastră de facebook și imediat o mulțime de oameni au sărit în ajutor, așadar, am ajuns să renovăm aproape toată casa”, a spus președintele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Cu câteva zile înainte, cu sprijinul asociației, Florentinei i s-a forat un puț în curte, iar angajații primăriei s-au mobilizat pentru a face documentația de racordare la curent electric și au pus mână de la mână pentru a-i plăti branșamentul.

Sâmbătă, la Bucovăț, au ajuns peste 40 de voluntari, veniți din Timișoara, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Bucovăț, chiar și din Caraș- Severin. Lucrările au început cu înlăturarea acoperișului care a determinat căderea tavanului și a unuia dintre ziduri. Prin urmare, s-a apelat la o soluție de consolidare a structurii de rezistență și a zidurilor existente, apoi s-a construit acoperișul complet nou, s-a refăcut tavanul, s-au montat geamuri și o ușă nouă și casa a fost complet izolată pentru ca Florentina să poată locui în ea în aceeași zi.

Pe lângă aceste lucrări, în casă s-au montat podele de lemn, pentru că pe jos era doar pământ bătătorit. Bucătăria de vară a fost reconstruită, curtea a fost împrejmuită cu gard, au fost plantați pomi fructiferi și s-au pus flori. Voluntarii au muncit 12 ore, de dimineață până târziu după lăsarea întunericului.

”Este incredibil cât de mult am reușit să facem în doar o singură zi, oamenii care au venit să ajute au fost cu adevărat extraordinari, au fost aduse materiale, unelte și au ajutat cu munca, o zi întreagă.

Din cauză că au fost multe lucrări neprevăzute și am avut nevoie de mai multe materiale, am finalizat casa „la gri”, însă vom reveni săptămâna viitoare ca să terminăm și ultimele detalii și să o ajutăm să își mobileze casa cu tot ce mai are nevoie”, a adăugat Radu Trifan. Casa Florentinei din Bucovăț este a șaptea casă renovată de Asociația Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.