Oameni ajunși la spital, în Timișoara, din cauza căldurii

Vin zile de foc! În Timișoara vor fi peste 35 de grade la umbră

Mai mulți bolnavi cronici au ajuns la spital din cauza căldurii. Medicii vin cu sfaturi pentru această perioadă în care organismul trebuie să facă față temperaturilor ridicate.

”Creșterea temperaturilor a avut ca urmare o sporire a numărului de prezentări în urgență. În aceste zile am înregistrat peste 215 pacienți, cu mult mai mult față de săptămâna precedentă. E vorba de o creștere de 10-15 la sută a cazurilor. Am avut mai mulți pacienți cu afecțiuni cardiovasculare, neurologice și respiratorii, la care fără îndoială. căldura a avut un rol în decompensarea lor”, a precizat Mihai Grecu, medic-șewf al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

Medicii le recomandă bolnavilor cronici să evite deplasările în spațiul liber și locurile aglomerate în perioada în care temperatura atmosferică este ridicată și să își creeze un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului.

Nu se va neglija hidratarea corespunzătoare cu apă plată sau cu proprietăți organoleptice corespunzatoare, ceai slab îndulcit ,sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaus de conservanți.

Legumele și fructele proaspete vor predomina în dieta zilnică. Se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor ușor perisabile. Este interzis consumul de alcool și cafea întimpul caniculei. Se va menține cu rigroztate igiena personală, prin efectuarea a trei-patru dușuri zilnic. Bolnavii își vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului curant.

Este foarte util ca, în aceste perioade, persoanele cu afecțiuni cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării
schemei terapeutice la condițiile existente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns