O zi pe care bănăţenii nu o vor uita prea curând…

inundatii timis 2

Ziua de astăzi (miercuri, 1 mai 2019) este una pe care bănăţenii nu o vor uita prea curând. Nu mai puţin de 11 localități din județele Timiș și Caraș-Severin au fost afectate după codul roșu de inundații care a vizat bazinele hidrografice Bega, Făget, Nădrag și Bistra.

Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din zeci de case și să decolmateze podețe. Alte câteva mii de locuitori ai Banatului au stat cu sufletul la gură.

Pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din trei case, patru beciuri, patru curți, precum și pentru decolmatarea a trei podețe. De asemenea, au fost afectate temporar trei drumuri județene (DJ681, DJ 684B-TM, DJ571-CS) și un drum comunal (DC 100-TM), a informat IGSU.

La ora transmiterii acestei știri se intervenea încă în județul Timiș, pe două drumuri județene (DJ 684B și DJ 681), pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil, iar în județul Caraș-Severin, pentru evacuarea apei dintr-o curte și un beci.

Situația detaliată a intervențiilor în județ se prezintă astfel:
• în localitatea Poieni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte inundată;
• pe DC 100, pe raza localitatea Margina, traficul rutier a fost temporar blocat pentru autoturismele mici din cauza apei revărsate de pe versanți;
• pe DJ 684B, în localitatea Pietroasa se intervine pentru evacuarea apei acumulate pe carosabil, traficul rutier fiind blocat;
• pe DJ 681, între localităţile Nădrag și Crivina se intervine pe circa 200 ml pentru evacuarea apei revărsate de pe versanți, traficul rutier fiind blocat.

La momentul raportării – se intervine în jud. Timiș pe drumul județean DJ 684 B pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil.

În acest moment, nivelul apei în amonte este în scădere și nu se mai înregistrează efecte negative.
Având în vedere situația operativă din prezent, forțele venite în sprijin din cadrul ISU Arad se retrag la bază, deoarece nu a fost nevoie de intervenția lor. Iar nivelul capacității operaționale a subunităților din Lugoj și Făget revine la normal.

Sursa text şi foto: ISU Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns