O zi de poveste, într-o zonă mirifică. Tot mai mulţi turişti din SUA, Olanda, Norvegia, Germania sau Rusia o vizitează

turisti margina

Puţine dintre centrele de informare turistică din judeţul Timiş sunt active şi îşi fac treaba aşa cum ar trebui. Cele mai multe stau închise, cu lacătele puse pe uşi.

Nu acelaşi lucru se întâmplă în comuna Margina, unde turiştii se pot bucura de o zi în mijlocul naturii, vizitând gospodăriile ţărăneşti şi frumuseţile locurilor. Cu atelaje trase de cai sau cu biciclete, cei care vor să viziteze aceste locuri pornesc din faţa centrului de informare din comună.

De aici, se merge la stupina de la Sinteşti, unde gospodarii au şi câteva solarii. După un scurt popas, vizitatorii se vor îndrepta spre Muzeul Satului, care a fost înfiinţat de învăţătorul Emil Mart.

Urmează un scurt popas la izvorul din Sinteşti, despre a cărui apă se spune că te face să te îndrăgosteşti. Legenda spune că seara, acolo se adunau toţi cei care se iubeau.

De aici se merge la Zorani, unde turiştii au ocazia să viziteze o casă tradiţională. Traseul duce – peste deal – spre biserica de lemn din Groși și se încheie cu un popas la stâna lui Ovidiu Crișan, unde se poate servi un prânz ca la stână (mămăligă cu tochitură la ceaun, brânză și răchie de prună). Pe drumul de întoarcere se face oprire la biserica de lemn din Margina, iar excursia se încheie în fața infocentrului turistic din localitate.

De centru se ocupă o tânără de 29 de ani, Damaris Sivu, o persoană entuziastă, care încă de la început a fost implicată în acest proiect. Comuna are arondate nouă sate, localităţi în care se găsesc cinci biserici de lemn şi un muzeu.

„S-a luat legătura cu producătorii locali, iar zece oameni ai locului, gospodari adevăraţi, sunt agrenaţi în acest proiect”, a precizat Damaris Sivu, menționând: „Dovadă că lucrurile merg bine este și numărul de 500 de turişti care au vizitat anul trecut această zonă, unii dintre ei veniţi din Olanda, Norvegia, Rusia, Germania și chiar din SUA”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “O zi de poveste, într-o zonă mirifică. Tot mai mulţi turişti din SUA, Olanda, Norvegia, Germania sau Rusia o vizitează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *