O zebră ar putea salva viaţa multor timişoreni! Dar cine să o aprobe?

pietoni 2

Virginica, Octavian și Ion au fost amendați de polițiști în timp ce mergeau… la farmacie. E drept, au trecut strada neregulamentar, însă ei fac parte din cei 35 de timișoreni care au solicitat Primăriei Timișoara, încă din anul 2013, realizarea unei treceri pentru pietoni pe strada Divizia 9 Cavalerie, în zona intersecției cu strada Constantin cel Mare.

Foarte circulată – o mulțime de autoturisme, tiruri și motociclete trec zilnic pe aici -, pe strada Divizia 9 Cavalerie există două treceri de pietoni la distanță de circa un kilometru, una la intersecția cu calea Sever Bocu și cealaltă, în zona Dedeman.

Timișorenii care au treabă în zonă preferă să își riște viața trecând șoseaua neregulamentar pentru a ajunge la centrele comerciale.

trecere neregulamentara

”Este o distanță foarte mare între cele două treceri pentru pietoni. Am întocmit o listă cu semnături de la 35 de familii care locuiesc pe strada Constantin cel Mare și cer să se realizeze o trecere pentru pietoni. Mulți dintre vecini au fost amendați după ce au traversat neregulamentar mergând spre farmacie. Sunt oameni bătrâni, cărora le este greu să ajungă până la zebră. Dar nu este vorba doar despre cei care locuiesc în zonă. Uitați-vă câte persoane trec strada riscându-și viața!”, spune Mihai Ștolf, un timișorean care a semnat solicitarea de realizare a zebrei în zonă.

Într-adevăr, în decurs de doar cinci minute, peste zece pietoni au trecut strada neregulamentar prin zonă. Cu toate acestea, de cinci ani nu s-a luat altă măsură decât sancționarea participanților la trafic. Gheorghe Stanciu, un alt timișorean care locuiește în zonă a fost, de asemenea, observat de oamenii legii trecând strada neregulamentar, în drumul spre farmacie. ”Polițiștii au vrut să îmi dea amendă, însă nu aveam buletinul la mine. Le-am spus să mă însoțească acasă, că stau aici în zonă și le voi arăta cartea de identitate. Până la urmă m-au lăsat în pace”, a spus timișoreanul.

 

Viteză prea mare și aglomerație pe o stradă îngustă

Fiind una dintre cele mai aglomerate zone din Timișoara, traficul intens se desfășoară și pe străzile perpendiculare pe Divizia 9 Cavalerie. Așa se face că acestea se aglomerează și se transformă în parcări. Pe strada Constantin cel Mare autovehiculele sunt parcate pe ambele sensuri, iar circulația se desfășoară la fel.

Prin urmare, locuitorii din zonă trebuie să suporte, de când se crapă de ziuă până după apusul soarelui, claxoane, motoare turate și, nu de puține ori, limbajul licențios al unor șoferi nervoși.

”Vin dintr-un sens și nu au pe unde să treacă din cauza mașinilor parcate. Se opresc să-i lase pe alții să treacă sau circulă cu viteză foarte mare ca nu cumva să vină alt autoturism din față și să-i blocheze. Este infernal traficul pe această stradă”, spune Mihai Ștolf, care locuiește pe această arteră.

Pe străzile învecinate există sensuri unice sau calmatoare de viteză, pe Constantin cel Mare însă nu s-a adus nici o modificare după ce circulația s-a intensificat. Acest lucru a fost specificat și în solicitarea trimisă Primăriei Timișoara, tot în anul 2013. Și totuși nu s-a întâmplat nimic și nu avea cum, din moment ce primăria le-a transmis petenților următorul răspuns: ”Cererea nu se supune aprobării tacite”.

Prin urmare, timișorenii afectați de traficul din zonă n-au decât să se obișnuiască cu situația, întrucât pe angajații lor din administrația locală îi doare-n cot de problemele lor. Dacă Richard al III-lea n-a putut obține un cal oferindu-și regatul, oare ce ar trebui să ofere bieții timișoreni pentru a obține o amărâtă de zebră?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O zebră ar putea salva viaţa multor timişoreni! Dar cine să o aprobe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *