O ultimă piatră de încercare pentru elevii de-a VIII-a

Absolvenții ciclului gimnazial se află în aceste zile în focurile primului lor examen important, chiar astăzi aproape 4.500 de elevi timișeni luând loc în bănci pentru verificarea la matematică din cadrul Evaluării naționale. După ce luni au susținut proba la Limba și literatura română, adolescenții au parte așadar de o nouă piatră de încercare, o ultimă testare înainte ca, în mod oficial, copiii să-și ia rămas bun de la clasa a VIII-a.

De altfel, pentru o parte dintre ei, verificarea la matematică reprezintă un al treilea episod din serialul, scurt, dar deosebit de concentrat, numit Evaluarea națională 2016, al cărei calendar a programat ieri proba de limbă maternă. Opt centre de examinare i-au găzduit pe cei 200 de elevi înscriși, dintre care mai bine de jumătate au susținut examenul în limba germană. Alți 54 de copii s-au prezentat la examenul în limba maghiară, 13 au avut ca limbă maternă sârba, iar trei și-au avut numele trecut în lista candidaților la proba în limba rromani.

Proba de limbă maternă a fost organizată în tot județul, după cum urmează: Colegiul Național Bănățean (germană), Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ (germană), Liceul Teoretic „Bela Bartok“ (maghiară și sârbă), Școala Gimnazială nr. 6 „Anișoara Odeanu“ Lugoj, (germană, rromani și maghiară), Școala Gimnazială nr. 1 Jimbolia (maghiară), Școala nr. 2 Sânnicolau Mare (germană), Liebling (maghiară), Făget (maghiară).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns