O timişoreancă este viceprimar la Berlin

O timişoreancă este viceprimar la Berlin

Dacă un cetățean german a ajuns primarul Timișoarei, nici românii nu se lasă mai prejos în Germania. O timișoreancă, Ramona Pop, este viceprimar al Berlinului din 2016. Tot în Germania, alți doi români sunt primari în localitățile Gorlitz și Ivenack, scrie  newsweek.ro.

Românca Ramona Pop (42 de ani) , reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în 8 decembrie 2016 ca „Bürgermeisterin” la Berlin, o funcție echivalentă cu cea de viceprimar. Berlinul are doi viceprimari, primarul general având titlul de Regierender Bürgermeister, conform ziarulromanesc.de.

Ramona Pop a intrat în Parlament la 24 de ani, fiind cea mai tânără membră de atunci. Ea s-a născut la Timișoara în anul 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universității FU Berlin.

În 1997 s-a înscris în partidul Die Grunen, iar din 2006 a ajuns membru în Parlamentul regional din Berlin. Din 2012 este copreședinte al fracțiunii din Camera Deputaților.

Ramona Pop are dublă cetățenie, română şi germană.

Foto: ziarulromanesc.de


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “O timişoreancă este viceprimar la Berlin

  1. Oare și acești oameni au fost făcuți șomeri și trîntori care n-au avut nici o realizare în viață cum este la noi uzul sau sunt respectați????

  2. Bravo lor ! Dar ce este sigur, e că toți sînt cetățeni germani și încă demult ! Ia încercați să candidați acolo fără a avea cetățenia !

Lasă un răspuns