O tânără care a scris pe Facebook că medicii i-au propus să o treacă cu coronavirus la internare a fost dată în judecată de spital

Spitalul Judetean Arad

O tânără a fost dată în judecată de Spitalul Judeţean din Arad pentru defăimare. Conducerea spitalului a luat această decizie, după ce, într-o postare pe Facebook, iubitul acesteia a acuzat medicii şi asistentele că au rugat-o să se interneze de COVID, deşi nu avea acest virus. Acum, reprezentanţii spitalului vor ca aceştia să dovedească în instanţă cele scrise pe Facebook.

Tânăra de 18 ani a ajuns la spital în urmă cu trei nopţi. Avea febră, dureri de cap şi ameţeli. Medicii i-au recoltat sânge şi i-au cerut să aştepte rezultatele.

Maria Broștean, pacientă: M-au lăsat acolo și nu mi-au mai spus nimic. Am tot așteptat și am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult și a zis că până vin analizele.

Tânăra susţine că după ore bune de aşteptare a cerut să meargă acasă.

Maria Broștean, pacientă: Doamna doctoriță scria rețeta și a spus că dacă vreau să fiu internată de COVID. Am spus că nu. M-a întrebat sigur nu vrei, am spus că nu.

Într-o postare pe Facebook, i-a acuzat pe medici că au încercat să o interneze sub diagnosticul de infecţie cu noul coronavirus. Medicii au însă o cu totul altă variantă şi spun că pacienta pur şi simplu nu a înţeles ce i s-a transmis.

Aurelia Aconi, medic primar Unitatea de Primiri Urgențe Arad: A plecat acasă cu tratament, fără altfel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are efecte COVID. Internările nu le facem noi la COVID, cred că e vorba despre o neînțelegere, pacienta nu a înțeles ce i s-a explicat.

Faptul că şi-a manifestat nemulţumirea pe Facebook i-a adus tinerei o plângere penală.

CITEŞTE ŞI: Coronavirus: Serbia ia măsuri, după ce a înregistrat marţi 13 decese, cel mai mare bilanţ pentru o singură zi de când a început pandemia

Florina Ionescu, director interimar Spitalul Județean Arad: Conducerea spitalului a luat decizia de a depune o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spațiul public aduce prejudicii de imagine Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Conducerea spitalului spune că a luat această hotărâre pentru a-i proteja pe medicii acuzaţi pe nedrept de pacienţii care nu acceptă procedurile legale din spital.

Sursa: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “O tânără care a scris pe Facebook că medicii i-au propus să o treacă cu coronavirus la internare a fost dată în judecată de spital

 1. Spitalul primește o sumă importantă (1000 euroi ?) de fiecare bolnav anunțat că are COVID !
  Este foarte probabil ca numărul de pacienți să fie astfel umflat !!!
  În această minunată țară totul este posibil. De ce să fi mințit fata ? Mai degrabă o cred pe ea decât pe medici …

 2. Si ce să facă față?..
  Cum să dovedească în instanță?
  Nu este singurul caz…sunt mai multe semnalate, dar asta este si modus operand prin care au crescut numărul infectărilor!
  Toată lumea bine…o parte din medici uită să opereze, salariile bune, spitalele decontează sume colosale, smecherașii prosperă, cronicii să moară,..iar față este dată în judecată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *