Ghilotina a ajuns pe Bulevardul Revoluției

cabluri 3

După 11 ani de la apariția reglementărilor locale prin care operatorii de televiziune și date erau obligați să treacă în subteran miile de cabluri aeriene care atârnă de stâlpii de iluminat din Timișoara, se pare că primăria a ajuns la singura soluție care pare să dea rezultate: ghilotina.

CITEȘTE ȘI: O tânără care a scris pe Facebook că medicii i-au propus să o treacă cu coronavirus la internare a fost dată în judecată de spital

Mai exact, cablurile sunt, pur și simplu, tăiate și lăsate la pământ. Municipalitatea a precizat în mai multe rânduri că zona centrală va fi complet eliberată de cablurile aeriene în primăvara deja încheiată. „Mai întâi vrem să curățăm interiorul Inelului 1 de trafic. Apoi vom merge concentrat pe spațiul dintre Inelul 1 și Inelul 2, dar asta nu înseamnă că nu ne atingem de restul cablurilor. Mergem spre periferie, încât spre final toate cablurile vor dispărea. Pe strada mea, Mareșal Constantin Prezan, e ceva de neînchipuit. Cabluri peste cabluri, unele sunt căzute, pur și simplu, nimeni nu le poartă de grijă, nimeni nu mai știe câte sunt de fapt utile și câte nu sunt folosite. Nu mai putem tolera așa ceva. De multe ori, un gând nu chiar așa frumos ni se adresează nouă, mai precis mie. Dar oare eu sunt vinovat că vreau să fac bine în oraș? Sau sunt vinovați cei care nu au vrut să înțeleagă ani de zile cu vorba bună? Să respecte orașul și să-și respecte clienții! (…) În două luni, după estimarea mea, în interiorul Inelului 1 nu vor mai fi cabluri. Îndrăznesc să sper că vom reuși să facem asta. Știți cum e, ne pare rău de cetățeni, suferă oameni nevinovați, dar oare noi suntem vinovați? Noi ne facem datoria.

Dacă se va întâmpla să fie zone în care să rămână cetățeni fără servicii de internet, TV sau telefonie, după ce se repară trotuarele…. există Protecția Consumatorului. Asta trebuie să facă, să se îndrepte împotriva operatorilor, nu împotriva primăriei”, susținea primarul Nicolae Robu, în luna martie a acestui an.

Iată că, încet-încet, a venit rândul Bulevardului Revoluției și al străzilor Martin Luther și Hector, unde cablurile au fost tăiate la sfârșitul săptămânii trecute, afectând o mulțime de firme și locuitori din zonă, care au rămas fără internet și semnal TV. Firmele de cablu – avertizate de nenumărate ori să-și treacă firele de pe stâlpi în subteran – au muncit de zor pentru a le reda oamenilor serviciile pentru care încasează bani frumoși, dar problemele nu au fost încă remediate total.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ghilotina a ajuns pe Bulevardul Revoluției

  1. Dincolo de necesitatea eliminarii acestor cabluri oribile, Primaria sa faca bine sa le si stranga, sa dispara, zac pe jos.
    In al doila rand,toate trotuarele de pe Loga, Eminescu si starzile adiacente sunt praf si pulbere, au fost sparte de cablisti si lasate asa.Situatia dureaza de un an de zile si este o batjocura la adresa oricarui pieton.
    Orasul arata ingrozitor!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *