O sumedenie de noi şantiere vor împânzi Timișoara

Primarul Timişoarei susţine că fluenţa traficului pe ansamblul de străzi Cluj, Arieş şi Calea Martirilor este „excelentă” după derularea unor lucrări şi modificările de reguli de circulaţie operate în ultima perioadă.

Nicolae Robu consideră că încărcarea suplimentară a Aleei Ripensia nu este foarte problematică, în condiţiile în care pe aici au fost direcţionate, pe sensul de mers către centru, doar maşinile Ambulanţei, transportul în comun şi taximetrele. De asemenea, edilul-şef e mulţumit şi de îmbunătăţirea circulaţiei pe Calea Aradului, unde recent s-au adăugat benzi suplimentare pe fiecare sens şi s-a intervenit şi în zona intersecţiilor cu străzile Amurgului şi Miresei, încărcarea-descărcarea traficului auto fiind astfel mai facilă.

CITEȘTE ȘI: Boala sezonului a făcut aproape 200 de victime în judeţul Timiş

La capitolul lucrărilor în derulare, mai vechilor şantiere de la podurile Eroilor şi Dragalina, care vor fi lărgite, li s-au adăugat şi altele, ba chiar în zona centrală, aşa cum este cazul intervenţiilor pentru lărgirea părţii carosabile în zona Bastion – Fântâna Punctelor Cardinale.

„Se va obţine un plus de fluenţă, dar şi un aspect mai bun, de oraş de câmpie cum este Timişoara, cu bulevarde având partea carosabilă largă”, susţine Nicolae Robu.

Lărgiri ale părţii carosabile pe alte 11 străzi

Primarul Timişoarei mai anunţă, pentru perioada imediat următoare, demararea unor lucrări care au în vedere îmbunătăţirea circulaţiei auto pe 11 artere, printre acestea numărându-se strada Michelangelo şi Bulevardul I. C. Brătianu. pe agenda municipalităţii pentru acest an mai figurează, după cum afirmă Robu, amenajări de locuri de parcare între blocuri în zonele Dacia şi Soarelui, dar şi a unui sens giratoriu în Calea Lipovei, la ieşirea din Timişoara către Dumbrăviţa. În zona Căii Lipovei primăria plănuieşte, totodată, să înfiinţeze două parcuri cu locuri de joacă, dar este posibil ca aceste proiecte să fie cu bătaie mai lungă, întrucât terenurile vizate sunt private şi vor trebui expropriate, cu despăgubirea proprietarilor la valoarea de piaţă a suprafeţelor respective.
Două edificii culturale vor fi modernizate

Două edificii culturale din centrul Timişoarei sunt, de asemenea, vizate pentru modernizări care vor fi efectuate în lunile urmnătoare. Este vorba despre sediul Filarmonicii Banatul, care va fi complet renovat, iar grădina sa de vară va fi şi ea modernizată, respectiv Cinema Timiş, a cărei sală de spectacole va deveni multifuncţională, urmând să permită atât proiecţii, cât şi reprezentaţii muzicale sau teatrale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Dan A. 17 iulie 2019
Textul asta l-am auzit si la sfarsitul anului trecut. S-au deschis cateva santiere, dar si unde nu s-a miscat nimic arata la fel de mizerabil si murdar de parca am fi intr-un urias santier.