Boala sezonului a făcut aproape 200 de victime în judeţul Timiş

copil bolnav 1

Aproape 200 de timișeni au ajuns pe mâinile medicilor, după ce au prezentat cel puțin trei scaune moi în decurs de 24 de ore.

”În cadrul sistemului de supraveghere a bolii diareice acute (BDA) în prima săptămână a lunii iulie, la nivelul județului Timiș, au fost diagnosticate 196 de cazuri din care 129 de către medicii de familie. Din cele 67 de cazuri care au fost internate, 36 au etiologia precizată și 31, neprecizată. De asemenea, 23 de cazuri au fost infirmate ca BDA”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

Supravegherea epidemiologică a bolii diareice acute, cu notificare și raportare în baza HG nr. 589/2007, se desfășoară la nivelul tuturor direcțiilor de sănătate publică județene, în perioada iunie-octombrie a fiecarui an.

Medicii atrag atenţia că pentru prevenirea bolilor diareice acute trebuie respectate cu stricteţe măsurile de igienă personală şi alimentară, deoarece, în timpul verii, alimentele sunt mult mai perisabile.

Este obligatorie spălarea pe mâini înainte de masă, după folosirea toaletei, la revenirea acasă, spălarea cu multă apă a fructelor şi a legumelor, consumul de apă din surse sigure, autorizate, verificarea termenului de garanţie şi menţinerea la rece a tuturor alimentelor, evitarea consumului de conserve, evitarea consumului de alimente perisabile.

De asemenea, prepaparea cărnii trebuie să respecte condiţiile maxime de igienă, şi temperaturile adecvate. În situaţia apariţiei semnelor de boală (scaune apoase frecvente, deshidratare), se recomandă prezentarea la medic pentru tratament adecvat şi este contraindicat tratamentul cu antibiotice din proprie iniţiativă, fără prescripţie medicală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *