O școală din județul Timiș are o rată de vaccinare în rândul angajaților de 100%

vaccin 31

Modalitatea de reluarea a cursurilor în învățământul preuniversitar, începând cu data de 8 noiembrie este, deocamdată, incertă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că până vineri, 5 noiembrie, după discuțiile comune cu Ministerul Sănătății, va lua o decizie în acest sens.

Pentru ca școala să fie reluată cu prezență fizică, ar putea fi luată în considerare, potrivit inspectorului școlar general al ISJ Timiș, Marin Popescu, corelarea a două criterii: o rată de infectare mai mică de 6 la mie la nivelul unei localități și un procent de cel puțin 60 la sută din personalul unității de învățământ vaccinat.

În Timiș, 117 unități de învățământ (dintr-un total de 229) au înregistrat un procent de vaccinare mai mare de 60 la sută în rândul personalului angajat, potrivit datelor furnizate de ISJ. Școala Postliceală ”Henri Coandă” din Sânnicolau Mare este singura unitate de învățământ din Timiș cu toți angajații vaccinați (cinci la număr). La polul opus, se situează Școala Gimnazială Pietroasa, cu cea mai mică rată de vaccinare din județ – 8,70 la sută (doi din 23 de angajați).

În cadrul conferinței de presă susținută pe 1 noiembrie de ministrul educației Sorin Cîmpeanu, oficialul a precizat că ”este normal ca părinții și elevii să știe atunci când merg la școală care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală”. Datele privind procentul de vaccinare în rândul angajaților (cu respectarea GDPR) sunt afișate pe site-urile unităților de învățământ, acestea urmând a fi actualizate periodic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns