O româncă a omorât cu toporul un urs care i-a atacat pe ea și soțul său

femeie

Un urs a atacat joi, 18 octombrie, doi oameni, soţ şi soţie, într-o gospodărie, în comuna Măneciu, satul Plăiețu, județul Prahova, fiind ucis de aceştia cu un topor, în timpul atacului. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, echipaje de poliţie, jandarmi, de la Ambulanţă şi SMURD. Deși inițial s-a crezut că bărbatul a omorât ursul cu ajutorul unui topor, a ieșit la lumină faptul că femeia i-a dat lovitura fatală, a relatat presa prahoveană.

Cum s-a petrecut totul

Nicoleta Popescu ( vezi foto), o femeie de 58 de ani, era la marginea pădurii din sat, cu vacile. Împreună cu ea era și soțul, un bărbat de 52 de ani. Nici nu a dat bine drumul vacilor să pască, că Nicoleta s-a trezit atacată de un urs.

Animalul a sărit pe ea și a trântit-o la pământ. A apucat să o muște de piciorul drept și să o rănească pe mâini. Bărbatul a auzit țipetele și l-a atacat pe urs cu toporul, ca să-și salveze soția. A fost însă și el pus la pământ.

Deși rănită serios, Nicoleta nu și-a pierdut cumpătul. A pus mâna pe topor și l-a lovit pe urs direct în cap.

Animalul a fugit agonizând și a murit pe malul Barajului Măneciu. Femeia este acum internată la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a urma un tratament antirabic. Reprezentanții DSV au prelevat probe de la cadavrul ursului pentru a stabili dacă avea rabie. Nicoleta a povestit, pentru reporteri, în spital, cum a avut loc atacul ursului și momentele de groază prin care a trecut.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O româncă a omorât cu toporul un urs care i-a atacat pe ea și soțul său

Lasă un răspuns