O pădure cu altfel de brazi şi-un spectacol cu Gaşca Zurli

Singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor, „Ştiri pentru copii”, împreună cu parteneri de nădejde – Muzeul Naţional al Banatului şi Fundaţia „360”, cu sprijinul Consiliului Judeţean anunță demararea proiectului care generează o Pădure Urbană în curtea Bastionului Maria Theresia, o pădure de brazi cum nu s-a mai văzut în România şi mai mult decât atât.

CITEȘTE ȘI: Doliu în muzica populară. A murit o solistă îndrăgită

Sunt aproape 300 de „brazi” care se nasc, chiar zilele acestea, fără ca nici măcar o singură crenguță să fie ruptă sau tăiată. Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, Colegiul Tehnic „Azur”, Liceul Tehnic „Emanoil Ungureanu”, Liceul Teoretic „Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au început, săptămâna trecută, să „construiască” Pădurea.

Elevii și tinerii vor avea ocazia să își crească și să își împodobească după bunul plac această pădure magică ecologică, plină de bucurii și zâmbete. O pădure a viitorului pe care și-l imaginează, sau pe care îl trăiesc deja. Din ce? Din orice, ideea este să recicleze orice e posibil de reciclat. Există o singură condiție: să își ducă la maxim creativitatea, pentru că nu există limite de exprimare.

„Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” este să activăm creativitatea celor tineri, să le amintim că, de fapt, au libertate deplină să își pună în operă imaginația. La fel de important, ne-am dorit să îi facem atenți la unul din marile subiecte globale: ecologia. În acest moment, întreaga lume trebuie să înțeleagă că viitorul ne aparține doar în măsura în care ne implicăm activ pentru protejarea naturii. Iar aici vorbim și de reciclare, o chestiune cu care trebuie să ne deprindem de le cele mai fragede vârste. Stă în puterea noastră să avem un oraș frumos, curat, și, mai departe, să avem o țară și o lume în care să trăim civilizat”, a declarat Georgeta Petrovici, redactorul-șef al publicaţiei „Știri pentru copii”, inițiatoarea evenimentului.

Timp de trei săptămâni, Pădurea Urbană va fi construită, iar miercuri, 18 decembrie, de la ora 17, timișorenii sunt aşteptaţi la o plimbare printre brazi și la un spectacol cu Gaşca Zurli, oferit de organizatori.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns