O pacientă de 67 de ani a suferit în premieră o operație cardiacă revoluționară

Medicul Marian Gașpar rămâne 30 de zile în spatele gratiilor

Clinica de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara a efectuat primul implant de valvă cardiacă biologică fără suturi de ultimă generație.

Pe masa de operație a ajuns o pacientă de 67 de ani, suferindă de stenoză aortică calcară severă, care după intervenție s-a refăcut foarte repede, petrecând doar 12 ore la reanimare.

”În cazul pacienților cu boli valvulare severe, acestea sunt înlocuite cu proteze valvulare cardiace mecanice sau biologice. Protezele valvulare mecanice sunt recomandate la pacienții tineri care trebuie să primească tratament anticoagulant permanent, iar cele biologice (pericard bovin, valva porcină) care nu necesită tratament anticoagulant se montează la pacienții în vârstă.

În mod uzual, protezele valvulare sunt implantate prin intervenție chirurgicală pe cord oprit prin sutură cu 18- 20 fire, care apoi sunt înnodate separat. Noul model de valva biologica ”sutureless” (fără suturi) are un dispozitiv de fixare pe inelul aortic și necesită doar trei fire de gidaj, timpul de implantare fiind astfel mult mai scurt”, a precizat medicul-șef, prof. dr. Marian Gașpar, care a realizat operația alături de prof. dr. Günther Laufer, de la Viena, cu o experiență de 70 de intervenții de acest tip.

O astfel de operație a fost realizată până în prezent, în România, doar la un spital privat din Bucuresti, dispozitivul costând 9.000 euro. La Timișoara, valoarea valvei a fost acoperită integral din banii de Programe Naționale pentru Chirurgie Cardiacă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “O pacientă de 67 de ani a suferit în premieră o operație cardiacă revoluționară

 1. Intrebare pt dl.doctor: CINE ESTE PACIENTA, CE HRAM POARTA, DE CINE A FOST RECOMANDATA? Mai pe sleau spus PE CINE A AVUT PILA SI CAT S-A DECARTAT? Cei fara posibilitati oricum mor cu zile pe la portile clinicilor de Stat, cele care ar trebui sa asigure sanse egale pentru toti bolnavii. Toti suntem egali dar unii sunt mai egali ca ceilalti. Cat despre Clinica de Chirurgie Vasculara acolo se stiu tarifele tuturor medicilor, daca ai bani traiesti , daca nu atunci crapi cu zile! DNA, se aude? Nu credeti ca ar trebui intervenit si aici, la grangurii cu viloace de neam prost si gipane de sute de mii de euro? Este o rusine si o crima cea ce se intampla acolo!

 2. Felicitari Dle Prof.Univ.Dr.Gaspar pentru competenta pe care o aveti in operatiile
  chirurgigale pe cord.
  Regred comentariu Dnei Dora care incearca sa jigneasca atat activitatea Institutul de
  Cardiologie cat si activitatea Prof.Gaspar(cele prezentate de Dna Dora nu sant adevarate va scrie un pacient operat pe cord in anul 2007 respectiv Mateiu Lucian din
  Timisoara)

 3. In luna septembrie 2014 unchiul meu s-a operat la Padurea Verde pt valva. Tarif = 2300 E fix, platiti numerar, cash, o singura rata. Dle mateiu, era vorba de o op. ce trebuia decontata 100% de CNAS. Ce spuneati…?!!!

 4. Gaspar cel mai mare spagar,cel mai mare mitocan,cel mai mare hot,cel mai scarbos om de pe fata pamantului,mi-a cerut mii de euro ptr o operatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *