Elevii de la centrul de examinare din Făget au fost îndemnaţi să… copieze, dar cu bun-simţ

liceu faget

Scandalul fraudării examenului de bacalaureat de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget continuă.

După ce au fost eliminaţi 143 de candidaţi, marţi principali actori ai incidentului – dascălii- vor fi audiaţi în comisiile de cercetare disciplinară din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

În paralel, tot în aceste zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş s-a autosesizat şi îi va audia pe elevi, urmând să fie interogate şi cadrele didactice.

Un inspector şcolar ne-a spus că a văzut una dintre înregistrări şi că în sala de examen se vorbea, se copia şi fiţuicile circulau între candidaţi: „Gândiţi-vă că au fost 13 săli de examinare. Eu am văzut doar ce s-a întâmplat în una…”

Potrivit unor surse care ar fi vizionat înregistrările, în centrul de examinare unde candidaţii au susţinut bacalaureatul s-a copiat din vina dascălilor. În loc să-i supravegheze pe absolvenţi, unii profesori i-ar fi îndemnat pe aceştia să copieze. „Dacă vreţi să copiaţi, faceţi-o cu… bun simţ.

Nu ne obligaţi să vă scoatem din examen. Dacă vreţi să vă uităţi la fiţuici, mergeţi la WC… Sunt camere, dar nu vor fi verificate decât aleatoriu”.

Potivit celor de la inspectoratul şcolar, supraveghetorii au fost dascălii de la şcolile din localităţile Curtea, Dumbrava, Mănăştiur, Pietroasa, Sudriş, Tomeşti şi Margina.

Doar 37 de tineri dintre cei care au susținut examenul de bacalaureatul la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget au „scăpat” neeliminați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *