O nouă viață pentru arborii uscați ai Timișoarei

uscat

Primăria Municipiul Timișoara și Facultatea de Arte și Design Timișoara din cadrul Universității de Vest au încheiat, printr-o hotărâre a consiliului local, un acord menit să dea o nouă viață materialului dendrologic și, totodată, să îmbunătățească domeniul public al orașului.

CITEȘTE ȘI: Panică în zona Gării de Nord din Timișoara, trafic blocat: un TIR a luat foc în mers

În cadrul acestui parteneriat, administrația locală și Facultatea de Arte și Design au găsit o soluție creativă pentru reciclarea, punerea în valoare și conservarea materialului dendrologic, pe o perioadă îndelungată, prin transformarea acestuia în obiecte de artă.

Inițiativa acestui parteneriat aparține reprezentanților Secției Sculptură din cadrul Facultății de Arte, care au solicitat o parte din lemnul rezultat în urma tăierii arborilor uscați, lemn pe care doresc să îl utilizeze în scop didactic, creând sculpturi ce ulterior vor fi donate orașului. În urma acestei colaborări vor putea astfel rezulta lucrări de artă care vor fi amplasate pe domeniul public, pentru a fi admirate de către locuitorii și vizitatorii orașului.

„Calitatea vieții în oraș este strâns legată și de respectul pe care îl arătăm arborilor, în primul rând îngrijindu-ne de starea lor de sănătate. Acesta este și motivul pentru care am înființat recent funcția de grădinar-șef al Timișoarei, funcție pentru care vom căuta cel mai bun profesionist capabil să se îngrijească de bunăstarea arborilor seculari și îmbogățirea zestrei verzi a orașului. Trebuie să acordăm respectul cuvenit, însă, și arborilor valoroși care au ajuns să se usuce, din cauze naturale sau de prost management al spațiului verde, iar o astfel de soluție respectuoasă este transformarea lemnului în opere de artă. Aceste obiecte de artă vor anima spațiul public prin crearea unui cadru dinamic și energic, care va ajuta municipiul Timișoara să își mențină renumele internațional obținut deja prin promovarea artei în spațiul public”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Printre primii arbori uscați, al căror lemn va fi transformat în obiecte de artă, se numără stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *