O nouă veste proastă pentru turiştii timişeni. Budapesta impune restricții românilor: carantină, până la efectuarea a două teste negative pentru coronavirus. Măsura nu se aplică și celor aflaţi în tranzit

budapesta

Ungaria a decis să instituie, începând de miercuri, 15 iulie, noi restricţii la trecerea frontierelor, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. O măsură care-i va afecta și pe români, notează cotidianul Magyar Hirlap, citat de Agerpres.
Conform noilor reguli, cetăţenii unguri care revin din ţări de risc crescut, considerate aparţinând zonelor „galbenă” şi „roşie”, vor fi obligaţi să se supună unor controale medicale la graniţă şi să intre în carantină, a explicat Gergely Gulyas.

Măsura îi va afecta și pe cetățenii români, țara noastră figurând în categoria ”galbenă”, alături de Bulgaria, Portugalia, Marea Britanie și Suedia.

Astfel, toate persoanele care vin din aceste ţări ”galbene” trebuie să intre în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Măsura nu se aplică și celor care tranzitează Ungaria.

Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina. Venirea în Ungaria a cetățenilor din aceste țări va fi interzisă. Croaţia, stat membru al UE, face parte deocamdată din categoria „verde”, a precizat responsabilul ungar.

Această decizie a autorităților de la Budapesta vine ca urmare a numărului mare de cazuri de infectări cu Covid-19 raportate în ultima perioadă de mai multe țări din Europa.

Mai bine de jumătate dintre țările UE au impus restricții românilor sau cetățenilor care vin din țara noastră, potrivit informațiilor transmise de Ministerului Afacerilor Externe.

Restricțiile variază de la interzicerea totală a accesului la autoizolarea timp de 14 zile sau prezentarea unui test negativ pentru COVID-19.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns