Focare de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Gătaia şi la Smithfield. Ce spune medicul Virgil Musta

Șase pacienți de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia au fost depistați cu noul coronavirusului, fiind transferați la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara. Potrivit autorităților sanitare, este vorba de cazuri ușoare de îmbolnăvire. Direcția de Sănătate Publică Timiș efectuează o anchetă epidemiologică în unitatea sanitară, iar angajații și pacienții sunt testați pentru COVID-19.

Există două ipoteze privind izbucnirea focarului, una făcând referire la o pacientă care a fost internată la Clinica de Hematologie a Spitalului Municipal Timișoara, unde în cursul săptămânii trecute, au fost depistate opt cazuri de infecție. O alta posibilitate de pătrundere a virusului în spital este cea a unor pacienți sosiți recent în unitatea sanitară.

Opt vietnamezi de la Smithfield, infectați cu noul coronavirusului

Un alt focar de COVID-19 a izbucnit la Smithfield, unde opt vietnamezi au fost depistați pozitiv la noul coronavirusului, în cursul unei acțiuni de testare a angajaților.
Pacienții sunt asimptomatici, iau în acest caz, se efectuează testarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu aceștia.

Ce spune dr. Virgil Musta

Situația poate deveni mai gravă decât la începutul pandemiei de coronavirus, dacă nu se respectă regulile de prevenție, avertizează dr. Virgil Musta, șef de secție și purtător de cuvânt la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

“Faptul că în ultimul timp asistăm la o creștere a numărului de cazuri și, în special a cazurilor severe, se datorează în principal faptului că nu mai respectăm regulile. Trei reguli de aur care ne-ar permite să ne protejăm și anume: purtatul măștii, distanțarea socială și igiena foarte bună a mâinilor și tegumentelor.

Dacă nu înțelegem că epidemia există, virusul există, riscul de a face boala și de a evolua sever există, atunci vom asista o exacerbare a pandemiei, la o depășire a capacității spitalelor de a face față și va fi o situație tragică în România. Dar, din păcate, dăm cu piciorul la tot ceea ce am realizat până acum”, spune dr. Virgil Musta.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Focare de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Gătaia şi la Smithfield. Ce spune medicul Virgil Musta

 1. sa moara cita maimutica daca nu asta micu’ le stie pe toate! jur pe rosu ca il cred!
  sfatul meu – indopati-va cu mici de comtim – plm … is banateni!!!

  na, fie:
  Povestea noastră
  Istoria Smithfield în România începe să fie scrisă încă din 2004. În acel an s-a demarat investirea a 600 milioane USD atât în capacitățile de creștere a animalelor la cele mai înalte standarde din domeniu, cât și în abatorul tehnologizat. Smithfield demarează investiția &ic…
  apoi, plin de valori …
  Misiune și valori
  Misiunea companiei este excelența operațională pentru setarea unor standarde înalte în industria alimentară din România și revitalizarea producției autohtone de carne de porc. Viziune: Smithfield România este un partener de încredere, preferat de clienți și consumatori pentru adoptarea, în cadrul activită…

  io-i cred! jur pe spirala lu’ Bivolaru daca am inteles ceva, da’, na is straini, au intentii bune … zic io care astept investitorii de la revolutie incoace si nu mai vin … plm … ca nu mai vreau sa muncesc deloc … ma rog, ma fac militian sau taximetrist … plm – poate chiar UBERist!!!

Lasă un răspuns