O nouă taxă pentru români: Contribuția pentru educație și sănătate

Banca Mondială: Modificările la planul de pensii militare care au avut loc în perioada 2015-2019 sunt de aşteptat să aibă un impact pe termen lung

O nouă taxă pentru români: Contribuția pentru educație și sănătate

Guvernul pregătește noi măsuri fiscale pentru români. Dintre acestea fac parte și restricționarea unor activități pe microintreprindere, de exemplu cele de consultanță, dar și impozitarea dură a câștigurilor din jocuri de noroc. Mai mult decât atât autoritățile își doresc introducerea unei taxe pe cifra de afaceri, redenumită contribuție pentru sănătate și educație.

Taxa pe cifra de afaceri de 0,5%, redenumită contribuție pentru educație și sănătate, este cea mai controversată dintre toate măsurile propuse de Guvern. Această taxă este susținută de PSD și UDMR, însă este contestată puternic de PNL. În acest moment discuțiile pe această temă nu au fost încheiate, astfel încât mai pot avea loc modificări, conform antena3.ro.

Chiar și cu privire la modul de aplicare există discuții. PSD susține aplicarea acesteia companiilor cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, care nu achită impozit pe profit de cel puțin 0,5% din cifra de afaceri.

Taxa de solidaritate a mai fost luată în calcul și la finalul anului trecut, în contextul negocierilor pentru bugetul pe anul 2022. Și atunci, aceasta era susținută tot de PSD și UDMR.

CITEȘTE ȘI: Drumul Boilor s-a închis de 3 săptămâni. Au trecut deja 4…

În luna decembrie, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, vorbea despre dorința PSD de a impozita marile companii, spunând că ”trebuie să găsim mecanisme prin care să obținem ceva, noi, ca stat, din marile profituri și marile vânzări făcute de multinaționale”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *