O nouă provocare pentru traficul timișorean

pasajul jiul 4

Așa cum era de așteptat, închiderea Pasajului Jiul le-a provocat, din nou, greutăți în trafic șoferilor timișoreni, vizibile mai ales la orele de vârf. Lipsiți de una dintre legăturile de bază pentru relația nord-sud, conducătorii auto își îndreaptă mașinile pe străzile destul de înguste din zona centrală. Sunt foarte solicitate arterele Gheorghe Lazăr, Coriolan Brediceanu, Sfântul Ioan, dar și altele.

Din nefericire, deși se tot lucrează la reabilitarea ei de două luni, strada Gheorghe Lazăr încă nu a fost finalizată, iar această realitatea înseamnă câteva bătăi de cap în plus. Partea bună a lucrurilor – dacă se poate spune așa – constă în faptul că mai sunt trei săptămâni de vacanță pentru elevi și poate mai multe pentru studenți.

Dacă nu se va deschide Pasajul Jiul până atunci, traficul timișorean va fi, din nou, dat complet peste cap. Pe șantier se observă, într-adevăr, agitație, dar este greu de estimat cât mai durează.

 

Autoritățile fac promisiuni

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că Pasajul Jiul a intrat în linie dreaptă. „Până la sfârșitul lui septembrie vrem să-l dăm gata! Asta înseamnă cu o jumătate de an înainte de termen! Vă rog să vă înarmați cu răbdare, stimați timișoreni. Ca să finalizăm Pasajul Jiul și apoi să rămânem doar cu beneficiile lui, necazurile prilejuite de lucrări devenind zi după zi amintiri tot mai îndepărtate, e nevoie de un ultim… hei-rup.

Așadar, a fost întreruptă complet circulația prin pasaj până în 10.09.2017, ora 8. Pasajul are deja anvergura a cinci benzi. Evident, pe sensul dinspre Circumvalațiunii, o bandă va fi dedicată luării la dreapta, pe breteaua Nord-Vest, spre Gară, a doua tot virării la dreapta, de asemenea pe breteaua Nord-Vest, spre Gară, sau deplasării înainte spre strada Jiul sau luării la stânga spre Piața Regina Maria, a treia, deplasării înainte spre strada Jiul sau luării la stânga spre Piața Regina Maria, iar pe sensul dinspre Piața Regina Maria, ambele benzi sunt dedicate deplasării înainte înspre Gară sau luării la dreapta, pe breteaua Est-Nord, spre Circumvalațiunii.

Nici nu ne putem închipui, acum, ce schimbare în bine se va produce în trafic după darea în folosință a acestui pasaj! Dar, sfârșitul lui septembrie e aproape și vom avea ocazia să vedem cât de curând această schimbare în bine”, susține ediul-șef al Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “O nouă provocare pentru traficul timișorean

  1. nu se spune nimic de portiunea consiliul europei si cimitirul eroilor.au spus ca va fi gala la finele lui august.greu de crezut

  2. Nu are cum sa fie gata cu 6 luni mai devreme, daca au inceput lucrarile in iunie/iulie 2016 cu termen de finalizare 14 luni.
    Pasajul trebuia finalizat, dupa cum scrie si pe tabla de pe santier, in aceasta luna, nu mai citati toti mitomanii, ajunsi prin primarie, mai faceti si voi jurnalism si mai verificati stirile…

  3. Pai daca unu de pe banda a doua face stanga spre P-ta Regina Maria si altu de pe banda a treia merge inainte pe Jiul, ce o sa iasa? Blocaj sau accident?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *