O nouă înșelăciune se propagă pe Facebook. Avertismentul specialiștilor

cibernetic

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenţionează asupra unei noi campanii false care se propagă pe Internet şi are în prim plan o ofertă generoasă făcută de un important producător de încălţăminte sportivă.

Conform unei informaţii, postate joi pe pagina oficială de Facebook a CERT-RO, o pagină web ce ar aparţine Adidas invită clienţii să răspundă unui sondaj, în urma căruia sunt oferite ca premiu 5.000 de perechi de pantofi sport.

CITEȘTE ȘI. Un ciclon tropical ajunge în România în zilele următoare și va aduce temperaturi de vară

„Pantofi sport gratis doar pentru a răspunde la trei întrebări şi pentru a răspândi un mesaj către prieteni??? Probabil deja v-aţi dat seama. Adidas nu oferă 5.000 de perechi clienţilor săi, ci este o nouă păcăleală. Ştiţi care sunt semnele prin care vă puteţi da seama destul de facil că nu este o campanie reală?”, notează sursa citată.

Recent, specialiştii CERT-RO atrăgeau atenţia asupra unei campanii de tip phishing scam care se derula prin intermediul reţelei de socializare Facebook. Astfel, într-un mesaj postat pe Facebook, experţii precizează că „recent, pe conturile social media ale CERT-RO, am primit notificări de la persoane care au fost etichetate de prieteni din cadrul reţelei în postări care făceau referire la unele accidente grave”.

„Pentru mai multe detalii, acestora li se furnizează un link. După accesare, victima este redirecţionată către o pagina web unde ar trebui să-şi introducă username-ul şi parola corespondente Facebook, pentru a putea vedea respectivele imagini de la accident. Aşa cum se poate observa, grafica utilizată de atacatori este evident diferită de cea din pagina de autentificare legitimă, un alt semn de alarmă constituindu-l domeniul afişat, care nu este facebook.com”, se arată în postarea CERT-RO.

abonamente noiembrie

CERT-RO, prin intermediul pentest-tools.com, oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi testa gratuit securitatea site-ului, pe parcursul Lunii Europene a Securităţii Cibernetice. Cei care doresc să facă acest lucru trebuie să acceseze platforma de pentest online, de pe site-ul www.cert.ro sau www.cybersecuritymonth.eu şi se pot înregistra pentru a primi 300 de credite gratis până la finalul lunii octombrie, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *