Un ciclon tropical ajunge în România în zilele următoare și va aduce temperaturi de vară

timisoara toamna 2018 2

Meteorologul ANM Teodora Cumpănașu a anunțat, la Digi24, că după pasajul scurt de vreme rea, temperaturile vor crește, începând de vineri, atingând un prag termin pentru vară.

„Am traversat un episod mai agitat din punct de vedere meteo, a fost și vânt intens în mare parte din țară și manifestări deosebite. Ninsorilor din zona montană li s-au alăturat căderi de ploaie cu tunete și fulgere și chiar de grindină.

A fost un pasaj relativ scurt pentru că doar pe parcursul acestei zile și la începutul nopții mai așteptăm astfel de manifestări.

Până în joi seară, la ora 18, mai rămâne valabilă atenționarea Cod galben general, care vizează Carpații Meridionali și cei Orientali și mare parte din Moldova, acolo unde vântul se va menține intens, constat intens pentru că și în celelalte zone vor fi intervale de timp cu rafale de timp. Nu la fel de susținute că cele de miercuri.

CITEȘTE ȘI: Fată filmată în timp ce este abuzată de patru băieţi care se droghează

Pentru acele intervale, Administrația noastră va emite mesajele tip nowcasting care sunt în vigoare și la acestă ora pentru județul Tulcea, Constanța și Buzău. Acolo unde vântul se menține intens până la orele după-amiezii.

În zona montană înaltă vor mai fi ninsori în special în partea a doua a acestei zile și la începutul nopții, asociat cu vântul pe crește va fi din nou viscol”, explică Teodora Cumpănașu, meteorolog ANM.

Schimbările în evoluția vremii vor fi semnificative se vor simți chiar din această noapte.

„Patrunderea unui aer din ce în ce mai cald se va concretiza, la început, prin apariția precipitațiilor mixte în zona montantă. Transformarea ninsorilor în lapoviță și ploaie, ceea ce nu exclude depunerile de polei în zona montană și posibil și pe drumurile care tranzitează zonele montane, încă un motiv suplimentar pentru atenție sporită pentru cei care au drum în acea parte a țării.

Patrunderea aerului cald va însemna temperaturi mult mai ridicate decât s-au înregistrat în această dimineață pentru partea de vest a țării.

În Banat și Crișana a fost cea mai rece dimineață din aceast toamna cu temperaturi negative. Vineri dimineața, acolo vor fi 5-6 grade.

Dacă joi temperaturile rămân în continuare modeste, în special în nord și centru, unde valorile nu vor trece de 10 grade, treptat, începând de vineri, temperaturi de peste 15 grade în multe zone din țară, iar în zilele următoare valori ce vor atinge și chiar vor depăși izolat 25 de grade. Pragul termic pentru o zi de vară.

Atenție pentru azi și noaptea ce urmează, apoi ne bucurăm din nou de o vreme cât se poate de bună.

Într-adevăr ce este neplăcut și o situație cu care deși o trecem aproape în fiecare toamna e greu să ne obișnuim cu ea, e aceast variație bruscă de temperaturi a vremii la fel cum se va întâmplă în sensul încălzirii și în intervalul următor.

abonamente noiembrie

Luna octombrie fiind cunoscută că o luna care poate oferi astfel de contraste termice, fie temperaturi foarte coborâte, fie temperaturi negative, fie zile cu valori peste 20 de grade”, explică Teodora Cumpănaşu, meteorolog ANM, conform digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns