O nouă formă de reacţie adversă la vaccinarea anti-COVID în Timiș

vaccin 5

O nouă formă de reacţie adversă a apărut la administrarea primului vaccin anti-COVID unei persoane din Timiș care avea un fond alergic. Reacția s-a manifestat prin vertij şi uşor edem al buzelor, remisă prin administrarea unui tratament, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Timiş.

CITEȘTE ȘI: Şcoala online a adus şi lucruri bune. Digitalizarea îşi va lăsa amprenta asupra stilului de predare al multor profesori

“Reacţia a fost la prima doză, persoana avea istoric de alergii, dar cu tratament au împiedicat să se manifeste alergia; a fost doar un mic debut”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 28.756 de doze împotriva SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 83 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis (la o persoana hipertensivă şi anxioasă), febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor (remise după aplicarea tratamentului).

Cel mai mare salt ascendent al reacţiilor adverse înregistrat în 24 de ore a fost anunţat de DSP Timiş ieri, şi anume, de 46 de manifestări, înregistrate la rapelul primei etape de vaccinare.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 1.249 de vaccinuri, din care 783 în cadrul primei etape de imunizare (din care 677 doze de rapel) şi 466 în cea de-a doua etapă.

sursa: radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns