O nouă etapă de înscriere a copiilor în grădinițe, la nivelul județului Timiș

O nouă etapă de înscriere a copiilor în grădinițe, la nivelul județului Timiș

O nouă etapă de înscriere a copiilor în grădinițe, la nivelul județului Timiș.

În perioada 21-25 august, are loc repartizarea copiilor pe locurile rămase libere în grădinițele de stat din județul Timiș.

În această etapă, de ajustare, vor fi soluționate cu prioritate cererile de înscriere a copiilor:

– cu vârsta de 4 și 5 ani împliniți la 1 septembrie 2023, care nu au fost înscriși la clasa pregătitoare și nu au fost reînscriși în etapa de reînscriere la grădiniță;

– cu vârsta de 3 ani împliniți la 1 septembrie 2023, rămași nerepartizați în perioadele anterioare;

– cu vârsta de 2 ani, la solicitarea expresă a părinților care solicită înscrierea copiilor învățământul preșcolar, în conformitate cu dispozițiile legale.

CITEȘTE ȘI: Pelerinaj la Dobreşti, Româneşti şi Luncanii de Sus

Pe 31 august, vor fi afișate rezultatele și numărul de locuri rămase libere după etapa de ajustare.

În această etapă, părinții completează o nouă cerere tip de înscriere pentru locurile disponibile, care pot fi consultate pe site-ul ISJ Timiș la ”Înscrierea în unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar pentru anul 2023-2024/ Locuri libere-După Etapa II”.

În cererea tip de înscriere, părinții vor completa, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unitățile de învățământ la care mai există locuri disponibile.

Alături de cererea–tip de înscriere, părinții vor transmite Inspectoratului Școlar Județean Timiș o copie de pe certificatul de naștere al copilului și o copie de pe actele de identitate ale părinților/ reprezentanților legali.

Transmiterea cererii-tip de înscriere pe locurile libere se face online pe adresa [email protected].

Cererea-tip necesară înscrierii copiilor poate fi accesată și pe site-ul ISJ Timiș, în subsecțiunea ”P.O. – Repartizarea copiilor pe locurile disponibile în cadrul etapei de ajustări, în învățământul antepreșcolar și /sau preșcolar, anul școlar 2023-2024”.

Cererile părinților care conțin opțiuni ale grădinițelor care nu mai au locuri disponibile pentru etapa de ajustare vor fi respinse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *