O nouă ediție a Festivalului Crailor

O nouă ediție a Festivalului Crailor

O nouă ediție a Festivalului Crailor

O nouă ediţie a Festivalului Crailor, ce reuneşte un vechi obicei popular specific Văii Jiului este oferta lansată turiștilor pentru acest sfârşit de săptămână, scrie radiotimisoara.ro.

Iubitorii tradiţiilor populare pot lua parte, astăzi, la o nouă ediţie a Festivalului Crailor, un obicei de iarnă specific zonei Văii Jiului.

CITEȘTE ȘI: Decembrie 1989, începutul legendei. 17 decembrie

Manifestarea va avea loc la Palatul Cultural din Lupeni, de la ora 16,00, unde sunt aşteptate 10 echipe de crai, ce vor vesti marea sărbătoare a Crăciunului.

În spaţiul exterior al clădirii va avea loc şi concursul ‘Cel mai puternic brunduş’, care îl va desemna pe cel mai bun dintre tinerii înscrişi în competiţie.

În plus, în stațiunea Straja se poate schia pe trei pârtii.

“În Straja se poate schia pe pârtiile Constantinescu, Platoul Soarelui şi Mutu, unde stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri şi a fost asigurat, în mare parte, cu tunurile de zăpadă artificială.

Instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, iar telegondola va circula din Lupeni spre Straja în zilele de sâmbătă şi duminică”, spune Emil Părău, unul dintre administratorii pârtiilor.

Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu se aventureze pe trasee şi să rămână în zona cabanelor din staţiuni, deoarece vremea se poate schimba de la un moment la altul, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri se pot confrunta cu lapoviţa şi condiţii neprielnice de mers.

 

Foto: servuspress.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *