O nouă bombă la Colterm: licitația de 300.000 de euro gândită de Bogdan Nanu a fost anulată!

O nouă bombă la Colterm: licitația de 300.000 de euro gândită de Bogdan Nanu a fost anulată!

Apariția în ultimul moment pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de marți a Consiliului Local Timișoara a proiectului de hotărâre prin care se stabilește că primăria poate plăti avocați specializați pentru rezolvarea problemelor Colterm-ului nu a fost deloc întâmplătoare.

Cu o zi înainte, luni, 15 martie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis contestația formulată de firma timișoreană Alfa & Quantum Consulting SPRL și a anulat licitația pregătită de fostul director general al Colterm, Bogdan Nanu, pentru găsirea firmei care să asigure serviciile de consultanță în vederea restructurării/reorganizării tehnico-financiare a companiei de termoficare!

poza colterm contestatie

Decizia CNSC nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în justiție, conform articolului 32 din Legea 101/2016: “Instanța competentă să soluționeze plângerea formulată împotriva deciziei pronunțate de Consiliu este curtea de apel, secția de contencios administrativ și fiscal, în a cărei rază teritorială se află sediul autorității contractante. Plângerile se soluționează de complete specializate în achiziții publice”.

Motivarea deciziei CNSC nu a fost încă publicată pe site-ul instituției, dar opinăm că anularea procedurii de achiziție publică demarate de Colterm are la bază argumentul invocat de contestatara Alfa & Quantum Consulting în capătul principal de cerere: “Procedura de achiziție este demarată cu încălcarea prevederilor art. 37 alin. 1 lit. d, raportat la prevederile art. 37 alin. 3 lit. d din Legea 99/2016, care stipulează în mod expres că NU se efectuează procedură de achiziție publică pentru astfel de servicii, fiind și incompatibilă achiziția publică de astfel de servicii cu prevederile Legii 85/2014 care stabilesc competența desemnării administratorului concordatar în sarcina exclusivă a instanțelor judecătorești, respectiv a judecătorului sindic. Conform documentului intitulat Fișă de date, încărcat în SEAP, întreaga procedură de achiziție este întemeiată pe dispozițiile Legii 99/2016 privind achizițiile sectoriale”.

Poate că, totuși, primarul Dominic Fritz s-a pripit când a declarat, în conferință de presă, că i se pare absolut normală organizarea respectivei licitații publice și impunerea unor condiții restrictive în ideea atragerii celor mai tari specialiști în concordat preventiv. Poate că, totuși, să mergi la infinit pe mâna lui Bogdan Nanu, nu este chiar cea mai inspirată soluție…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O nouă bombă la Colterm: licitația de 300.000 de euro gândită de Bogdan Nanu a fost anulată!

Lasă un răspuns