O nouă biserică va fi construită la Timișoara

O nouă biserică va fi construită la Timișoara

În parohia Timișoara Fabric Est a avut loc recent un eveniment bisericesc deosebit de important pentru urbea de pe Bega. După dezasamblarea bisericii vechi s-a purces la zidirea uneia noi mai încăpătoare, pe același amplasament.

Piatra de temelie a viitorului lăcaș de cult ortodox, cu hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena, a fost pusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, care a fost asistat de mai mulți clerici, în frunte cu părintele protopop Cristian Păiș de la protopopiatul Timișoara II.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul eparhiei a urat părintelui paroh Cristian Tomescu și credincioșilor să aibă mult spor de la Dumnezeu și să finalizeze cât mai curând acest sfânt lăcaș al Domnului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

8 thoughts on “O nouă biserică va fi construită la Timișoara

  1. Cristi Brancovan, cu ce te încurcă pe tine faptul că se construiește o biserică? Probabil că nu mergi deloc la biserică de aceea nu ai nevoie (deși toți avem nevoie că vrem sau nu, că ne dăm seama sau nu), însă cei ce merg au mare nevoie de biserică și de Dumnezeu!
   Dar revin cu întrebarea, cu ce te încurcă pe tine?
   Doamne ajută tututor. 

   1. Sa iti raspunda Pomohaci! Sa iti raspunda talharii imbracati in sutane care se prefac a fi preoti. Ce a facut BOR ca sa opreasca ingenuncherea Romaniei in fata Bruxelles-ului cu legislatia pro-pedofilie, pro-lgbtq+-$ Spune daca tot o dai cu „doamne-ajuta” religia falsa a romanistanilor.

    1. Sunteți un extraterestru cu pseudonim fantezist? Biserica se ridică, la dorința creștinilor din parohie,  din donațiile făcute de către credincioșii din Timișoara, prin urmare ateii să-și vadă de mizeriile lor. Pomohaci a fost caterisit, în urmă cu patru ani. Orice preot care nu onorează cinul, este pedepsit pentru greșeala sa, fără a vi se cere aprobarea. Despre cele peste 800 de așezăminte sociale, medicale și școlare finanțate de Biserica Ortodoxă Română nu ați aflat? Anexez link-ul, fiindcă ați sosit recent din cosmos. Nu ați auzit despre locuințele, alimentele, rechizitele școlare, alte bunuri de strictă necesitate oferite de Mitropolia Banatului unor familii lovite de soartă și care au copii de crescut? Dacă mai batjocoriți numele românilor, nu s-ar mira nimeni, de v-ar aplica vreo două palme solemne un flăcău mai nervos. Nu știți că europarlamentarii aleși pe listele PSD-PPU (între care preotul Cristian Terheș, inginera timișoreană Maria Grapini, medicul ieșean Tudor Ciuhodaru etc.) au votat contra aberațiilor LGTB și contra altor măsuri ce nu sunt favorabile României? Puneți mâna și citiți ziarele, paginile de Facebook ale unor publicații și ale unor oameni responsabili devotați adevărului! http://patriarhia.ro/images/banners/hartamare.jpg

     1. Delirezi in plin secol XXI. Chiar nu realizezi ca ortodoxismul tau e o religie moarta? Banul vorbeste. Nu te ingroapa nimeni fara bani, botezuri in care copilasii sunt ucisi cu buna stiinta, nunti cu scandal si betii in frunte cu popa. Afaceri cu luminari, sfestanii si blesteme la ceas de noapte, Maria Ghiorghiu vrajitoarea, Carmen Serban Harra alta cioara neagra. Deci slabeste-ne . End of story. Opreste-te! 

   2. credinciosii.. credinciosi.. Eu merg la Biserica..eu..eu..
    Daca Esti OM.. stii sa nu te comporti in asa fel incat sa lezesi fie aproapele tau fie pe tine insuti.. Orice faci.. daca prin acea actiune ranesti pe atcineva sau pe tine.. NU este Bine pentru OM..
    NU pentru Dumnezeu.. Dumnezeu exista pentru credinciosi.. doar pentru a exista posibilitatea sa iti poti „spala ” din greselile/ pacatele tale.. sau sa arati cat de „mare esti tu” ca faci acel lucru sau acel lucru..
    Alt motiv..nu prea il vad..
    Toti banii din lume..care au mers pe BISERICA – Nu pe DUmnezeu.. PE BISERICA!..
    daca erau distribuitii copiilor..Celor care chiar au nevoie!..
    Lumea era mai buna.. In schimb..au fost dati Biserici.. pentru folosul meu personal.. Sa fiu iertat, sa arat ca eu pot..si asa mai departe..
    Dumnezeu – cum o exista el pentru fiecare din noi.. NU are nevoie de lucrurile tale Lumesti.. dar are nevoie de Tine ca si Templu pentru a se ajeza in tine..
    in fine..

  2. Biserica despre care se scrie în articol e ridicată la cererea credincioșilor din parohie, fiind finanțată din donațiile creștinilor timișoreni. Greu de înțeles ura ce vă scurmă! La fel, Catedrala Mântuirii Neamului, în principal, a fost  ridicată din danii venite de la milioane de credincioși din țară și din diaspora, cu modest sprijin din partea Primăriei Generale și a guvernelor conduse de creștini. Această veritabilă minune (are deja câteva unicate mondiale, altele vor fi desăvârșite, în anii următori) a fost edificată în numai 20 de ani, în timp ce marile catedrale occidentale au fost construite prin eforturi întinse vreme de secole. Că unora ca Dv. – lipsiți de simț identitar, de credință și de cultură solidă – nu le-a căzut bine faptul că papa Francisc și delegația Vaticanului au participat la o liturghie în acest sacrosanct lăcaș este problema Dv personală. Doamne, primește mare mulțămită din partea dreptcredinciosului popor român pentru ocrotirea pe care I-o dăruiești din mare mila Ta!

Lasă un răspuns