O nouă ALERTĂ de RUJEOLĂ în Timiş! Aproape 100 de cazuri noi au fost confirmate în ultima săptămână

rujeola 3

Aproape 100 de cazuri noi de rujeolă au fost confirmate în județul Timiș în ultima săptămână, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. În realitate, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara au fost internați puțin peste 20 de copii.

”Poate fi vorba de analize care s-au făcut la probele recoltate de noi în ultimele două luni. În iarnă, s-au făcut teste la toți pacienții, iar, în ultimul timp, doar la cei la care nu a fost stabilit contactul anterior cu un bolnav de rujeolă.

În prezent, incidența bolii este scăzută. Epidemia a izbucnit în urmă cu mai bine de un an și probabil va mai dura câteva luni. Pe perioada vacanței școlare, când majoritatea copiilor nu intră în colectivități, ne așteptăm să se reducă numărul de îmbolnăviri”, a precizat medicul timișorean Virgil Musta purtător de cuvânt al unității sanitare.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este 7.233, dintre care 1.167 în județul Timiș.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În cadrul campaniei suplimentare de imunizare, aproape jumătate dintre micuții cu vârste între nouă și 11 luni din județ și peste 86 la sută dintre cei până la patru ani au primit o primă doză de vaccin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *