O localitate timişeană mizează pe proiectele transfrontaliere

Echipamente moderne pentru un spital din Timiș

Aflat la granița cu Serbia, orașul Jimbolia și-a dezvoltat o veritabilă expertiză în obținerea de finanțări din fonduri transfrontaliere.

În cadrul primăriei există un mic compartiment specializat care gestionează aceste proiecte, de la întocmirea lor și până la finalizarea implementării. Cele mai recente exemple privind acest tip de cooperări ale orașului timișean implică parteneri din Serbia și Ungaria.

CITEŞTE ŞI: Cât mai durează vremea de primăvară. Meteorologii anunță schimbări dramatice. Prognoza pe o lună

Astfel, un prim proiect este în domeniul mobilității rutiere în Banat, iar parteneri sunt patru entități: Regia Publică de Drumuri din Serbia, care este liderul proiectului, localitățile Jimbolia (România) și Kikinda (Serbia) și Asociația pentru dezvoltare Social-Economică Regională a Banatului din Serbia.

CITEŞTE ŞI: Nenorocire! Una dintre victimele accidentului din Arad s-a stins, alte două se zbat între viaţă şi moarte

Din fondurile transfrontaliere ce-i revin, Jimbolia reabilitează străzile adiacente drumului național 59C care trece prin punctul de frontieră Nakovo-Lunga, respectiv porțiuni din Calea Mărășești și din străzile Ion Slavici și Liviu Rebreanu.

Alte două proiecte sunt implementate împreună cu comuna vecină Cărpiniș și un partener din Ungaria, orașul Csanádpalota.

CITEŞTE ŞI: Timişoara va găzdui un salon auto

Primul dintre ele este dedicat turismului, iar cel de-al doilea cooperării culturale.

Prin aceste proiecte, orașul Jimbolia a atras peste 82.000 de euro, în cazul celui dintâi, și 32.000 de euro, prin al doilea, bani care vor contribui la creșterea capacității administrative de dezvoltare a turismului, prin ateliere și schimburi de experiență, achiziționarea de echipamente și lucrări la scară mică și promovarea domeniului, și, respectiv, prin întâlniri, la care vor participa peste 300 de persoane, pentru o mai bună cunoaștere a tradițiilor, culturii, religiei și gastronomiei din aceste localități din România și Ungaria.

Cel trei proiecte au demarat anul trecut, aflându-se în curs de implementare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *