O localitate din Timiş a atras o finanțare europeană de peste 5,5 milioane de euro

lugoj 5

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL). Strategia elaborată și depusă de reprezentanții municipiului Lugoj a obținut, în urma evaluării, nota 8,86 fiind astfel aprobată pe locul 11 din cele 31 propuse spre finanțare.

Alte 16 strategii locale au fost respinse în urma diferitelor faze ale evaluării. Astfel a fost atrasă o finanțare deosebit de importantă, de 5,525 milioane de euro, bani care vor contribui în mod substanțial la dezvoltarea celor trei zone urbane defavorizate delimitate în Lugoj: zona 1 – Măguri, zona 2 – Herendești Bocșei și zona 3 – Castela – Balta Lată.

Strategia a fost realizată în cadrul unui parteneriat format din reprezentanți ai municipiului Lugoj, prin Biroul de management proiecte, programe, Societatea Comercială THINK Development & Consultancy S.R.L. și ARD – Asociația de Dezvoltare Comunitară în mediul rural în cadrul proiectului intitulat “Dezvoltare locală plasată în responsabilitatea comunității din municipiul Lugoj, printr-o abordare integrată și multisectorială – STRICT – Strategie Responsabilitate Comunitate”.

Proiectul, finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, a avut ca obiectiv ”crearea unei structuri plasate sub responsabilitatea comunității” care să ajute la creșterea capacității de colaborare la nivel teritorial în scopul elaborării strategiei de dezvoltare locală prin care să fie redus numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate din municipiul de pe Timiș, devenind astfel un promotor al dezvoltării durabile din zonă.

Această structură, respectiv Grupul de Acțiune Locală denumită GAL “Strategie Responsabilitate Comunitate pentru municipiul Lugoj” are ca scop implementarea măsurilor din cadrul SDL, pentru promovarea drepturilor și îmbunătățirea condițiilor de viață, îmbunătățirea calității serviciilor, a infrastructurii, atragerea fondurilor europene pentru finanțarea investițiilor necesare realizării acestora, dar și inițiative de cooperare și dezvoltare de parteneriate care să promoveze potențialul zonei, împreună cu membrii comunității.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns