O judecătoare renumită din Timişoara renunță la magistratură

Magistrații timișoreni sunt tot mai puțini de la an la an. Unii aleg să își desfășoare activitatea în alte zone ale țării, alții pleacă în avocatură, iar alții, majoritatea, se pensionează. Locurile rămase vacante se ocupă destul de greu, în condițiile în care transferurile nu se mai aprobă pe bandă rulantă, iar concursurile și examenele se organizează destul de rar.

Și în viitorul apropiat, va părăsi sala de ședință unul dintre cei dintre cei mai cunoscuți magistrați din Timișoara. Este vorba despre judecătorul Lidia Barac, de la Curtea de Apel Timișoara, care a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii aprobarea cererii de eliberare din funcție, prin pensionare.

Absolventă a Facultății de Drept din București, Lidia Barac și-a început activitatea de magistrat la Judecătoria Reșița. Mai târziu, a preluat frâiele conducerii Curții de Apel Timișoara, în fruntea căreia a stat timp de patru ani. În aprilie 2010, este numită Secretar de Stat în Ministerul Justiției, pentru ca, după doi ani, să revină, până în 2014, la conducerea instanței din Timișoara.

Doctor în drept, Lidia Barac a fost și profesor universitar, publicând, de-a lungul experienței sale academice, mai multe lucrări cu caracter științific. Cererea de pensionare a judecătoarei urmează să fie analizată, astăzi, de CSM.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “O judecătoare renumită din Timişoara renunță la magistratură

  1. mare pierdere pt. Justitia Romana ,castig pt. pensionarii romani ca in raportarile statistice ,a crescut pensia medie in Romania .Sa fi sanatoasa D-na Judecatoare

  2. DUPA O VIATA DE MUNCA E VREMEA SA SE BUCURE DE RODUL MUNCII EI,SANATATE SI IMPLINIREA V ISURILOR PE CARE DATORITA MUNCII NU ATI AVUT TIMPSA VI LE IMPLINITI.TRIST PENTRU JUSTITIE,SUNT PREA PUTINI. DIN PACATE OAMENII VALOROSII .

Lasă un răspuns