O izgonire demnă de capitala mârlăniei. Direcţia Agricolă şi-a făcut bagajele şi a plecat din spaţiul municipalităţii după ce aceasta i-a tăiat inclusiv apa de la toalete!

libertatii 2

Direcţia Agricolă a fost practic izgonită de municipalitatea timişoreană din sediul pe care îl ocupa în Piaţa Libertăţii nr. 1 din Timişoara.

În fond, primarul Nicolae Robu îşi făcuse de ceva timp publică opinia potrivit căreia o instituţie cu profil agricol nu are ce căuta într-un spaţiu ultracentral, unde ar trebui să domicilieze entităţi culturale, precum Facultatea de Muzică.

CITEŞTE ŞI: Bătaie cruntă în centrul Timişoarei. Trei scandalagii au ajuns la spital

De la o părere de acest gen care este, fără îndoială, una discutabilă, având în vedere că Timişul este judeţul de departe cu cel mai mare număr de fermieri din întreaga ţară, iar o bună parte a acestora chiar domiciliază în Timişoara, şi până la modul mizerabil în care a ales primăria să scape de nedoritul chiriaş este, însă, cale lungă. Ei bine, în ultimele şase săptămâni, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Timiş a fost lăsată fără apă, astfel încât nu numai angajaţii ei, dar şi fermierii care aveau treabă pe acolo erau în imposibilitatea de a utiliza o toaletă sau de a se spăla măcar pe mâini!

O chirie mărită inclusiv pentru toalete

“A fost o comportare incalificabilă a primarului, care, după ce s-a exprimat depreciativ la adresa activităţii instituţiei noastre, le-a ordonat celor de la Aquatim să ne întrerupă apa, deşi am fost tot timpul cu plăţile la zi.

Personalul nostru e compus în proporţie mai mare din femei, dar nu a contat deloc pentru cei de la primărie. În plus, multora dintre fermierii care veneau pe la sediul nostru, atunci când ne întrebau unde e toaleta, le răspundeam că la primărie, ce era să facem? De anul trecut, noi plătim chirie de 11 euro pe metrul pătrat nu numai pentru birourile din Piaţa Libertăţii, ci şi pentru holuri şi toalete, care sunt spaţii comune, pentru că s-a dorit cu ardoare plecarea noastră, dar existau modalităţi mai civilizate de a ne determina să ne căutăm alt sediu, chiar nu era nevoie să se ajungă la metode atât de grosolane”, susţine Doru Petanec, directorul executiv al instituţiei.

Noul sediul, pe strada Paris

De luni, Direcţia Agricolă va putea fi găsită tot într-o zonă centrală, pe strada Paris nr. 2, la etajul al treilea.

“Este un loc chiar mai bun din câteva puncte de vedere. În primul rând, aici există posibilităţi de parcare şi cu plată şi fără, în timp ce la vechiul sediu s-a acutizat criza locurilor de parcare după ce străzile adiacente au devenit pietonale.

Aici plătim şi o chirie ceva mai mică, de zece euro pe metru pătrat, iar condiţiile pentru desfăşurarea activităţii sunt corespunzătoare. Practic, la vechiul sediu aveam chiria achitată până în data de 26 martie inclusiv, dar am preferat să plecăm mai repede din motivele pe care vi le-am enumerat mai devreme. Este bine, totodată, că locaţia este centrală, deci mai accesibilă şi pentru fermieri şi pentru angajaţii noştri”, susţine Doru Petanec.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “O izgonire demnă de capitala mârlăniei. Direcţia Agricolă şi-a făcut bagajele şi a plecat din spaţiul municipalităţii după ce aceasta i-a tăiat inclusiv apa de la toalete!

  1. Ca de obicei,”jurnalistii” nostri prezinta propria varianta si uita “ big picture “. De ani de zile l-eau fost date ultimatumuri,asta a fost ultima reactie,in fata unui chirias nesimtit. Daca dumneata ai avea un chirias,in apartamentul dumitale,legal,si,din anumite motive ai vrea sa schimbi chiriasul,cum ai proceda ? Normal,decent,ca si primaria,adica i-ai spune sau notifica,ca de la ….,va rog sa parasiti spatiul . Ii trimiti somatie cu un an inainte,si el tot nu pleaca,dumneata ce-ai face .Te adresezi instantei,si nici atunci nu pleaca .Momentan,timisorenii si-au ales un primar,bun,rau,asta este .Dar cand un primar face 84 de lucruri bune,si unul mai putin bun,atunci,voi “ jurnalistii “ NU VEDETI cele 84 de lucruri bune,ci DOAR acel singur lucru care nu a fost facut bine,si care,pana la urma nici nu a depins asa mult de primar ( in definitiv,tot cu romani lucreaza ). RUSINE VOUA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *