Despre istorie la timpul prezent

tm2021 1

Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană, în parteneriat cu Asociaţia „MetruCub – resurse pentru cultură” și Muzeul Naţional al Banatului continuă proiectul de dezvoltare și consolidare a comunităților de mediatori culturali locali și lansează apelul public pentru primul atelier din acest an: „Istoria la timpul prezent/ Cum predăm, cum învățăm istoria?”.

Participanții vor lua parte la o sesiune de formare dedicată deprinderii unor noi metode, tehnici și abilități de interpretare a istoriei, pentru și cu publicul de toate vârstele, iar ulterior, va fi organizat un cadru de desfășurare pentru practica celor înscriși.

Alături de formatori cu experiență, specialiștii din muzee, învățătorii, educatorii, profesorii, animatorii de programe pentru copii și seniorii vor avea prilejul să prezinte creativ o serie de obiecte și clădiri din oraș pentru a explora puncte de vedere și narațiuni multiple prin intermediul unor noi practici internaționale. Proiectul „Istoria la timpul prezent/ Cum predăm, cum învățăm istoria?” are loc în perioada 23-25 martie și va fi urmat de practici concrete, care se vor desfășura până la finalul anului 2018. În cadrul acestui atelier vor fi formatori Anamaria Altmann (Austria) – mediator muzeal cu o vastă experiență și colaborator al mai multor muzee vieneze, implicată în formarea și testarea personalului de mediere culturală, și Codruța Cruceanu (România), care, de peste 30 de ani, s-a dedicat activităților de mediere culturală la Muzeul Național de Artă al României, la British Council România, precum și în cadrul unor proiecte naționale și internaționale. Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile sunt bine venite atât din partea profesioniștilor, cât și a voluntarilor.

Detalii privind atelierele, procedura de selecție și formularul de înscriere se găsesc la următorul link: https://goo.gl/3wB8U3. Cei interesaţi se pot înscrie până la data de 18 martie (ora 23,59), prin completarea formularului de înscriere online, iar rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 19 martie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *