O investiţie importantă pentru locuitorii unei comune timişene este blocată de aproape doi ani

parta 2

Din punct de vedere financiar, comuna Parța se pregătește să încheie anul 2017 „bine”, a declarat primarul Mihai Petricaș. Acesta a adăugat că „deși a avut un buget corespunzător, unitatea administrativă nu a fost în stare să-l cheltuiască și nu din vina factorilor locali”.

Din punct de vedere birocratic, lucrurile nu au mers însă „prea bine”, consideră edilul-șef. Deși au existat obiective, s-au obținut foarte greu aprobările și avizele necesare demarării investițiilor.

mihai petricasMihai Petricaș susține că termenele reale de emitere ale acestor acte sunt mult prea lungi și de cele mai multe ori chiar le depășesc pe cele legale.

Concret, în anul acesta, primăria comunei a avut 32 de obiective și a reușit să realizeze doar 80-85 la sută dintre acestea . Cel mai important dintre ele, înființarea canalizării pentru care există un contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, s-a poticnit la stabilirea unui câștigător pentru execuție.

În aprilie 2018 se vor împlini doi ani de când această investiție importantă pentru locuitorii comunei Parța este blocată. Licitația a fost reluată cu 46 de firme participante, dar și de această dată rezultatul a fost contestat de o firmă, cea situată pe locul șapte.

Primarul consideră că Legea achizițiilor publice este „proastă” din cauza faptului că nu prevede pentru un contestator al unei licitații publice nici o responsabilitate, în cazul când acesta nu are dreptate. Astfel, multe lucrări importante trenează, deși există finanțare, unele chiar și ani în șir.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns