O investiție de 18 milioane de euro va aduce 500 de noi locuri de muncă în vestul țării

O investiție de 18 milioane de euro va aduce 500 de noi locuri de muncă în vestul țării

O investiție de 18 milioane de euro care se va lăsa cu 500 de noi locuri de muncă este mană cerească pentru Reșița, municipiul bănățean confruntându-se cu o rată a șomajului din păcate ridicată.

EMZ – Hanauer GmbH, o companie germană globală, cu sediul în Nabburg, este investitorul care va deschide o unitate de producție în Parcul industrial din Valea Țerovei, unde va dezvolta și va produce componente și sisteme pentru aparate electrocasnice.

Investiția de la Reșița, care în faza inițială va fi de 4,5 milioane de euro și se va cifra în final la 18 milioane, este prima unitate de producție EMZ din țara noastră, fiind privită de patronatul companiei ca o investiție pe termen lung, prin care se dorește creșterea productivității pentru piața europeană.

Construcția fabricii de la Reșița va începe în martie 2022, iar producția efectivă este planificată a demara în toamna anului viitor. Noua filială va angaja până la 500 de oameni în etapa finală, iar salarizarea va fi una peste medie.

”Această reușită este un prim semnal că Reșița devine atractivă pentru investitori”, susține Ioan Popa, primarul municipiului de la poalele Domanului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns