O întrebare la care un primar din Timiş caută răspuns

Se extinde rețeaua de canalizare într-o comună din Timiș

”Nu te obosi să convingi omul că ești așa cum ești, el oricum te va vedea doar așa cum lui îi va conveni… în funcție de interese și împrejurări”, este pe o foaie aflată la vedere, în biroul primarului comunei Traian Vuia, Vasile Petruescu.

În primăria al cărei sediu se află în localitatea Sudriaș, sătenii căută dreptatea, de multe ori, în biroul edilului-șef. Nu puțini sunt cei care vor ca primarul să le rezolve certurile din familie, cele cu vecinii, ori chiar o problemă care ține de anchetatori.

Una dintre cele mai ”grave” situații din acest an a fost cea a cuibului unei berze din localitate. Aceasta și-a construit ”casa” direct pe un stâlp, fără ca acesta să aibă suportul pentru cuib. Unii localnici au considerat că acest lucru pune în pericol viața berzei și i-au cerut primarului să rezolve problema.

vasile petruescuVasile Petruescu a cântărit situația și a ajuns la concluzia că nu poate fi dat jos cuibul berzei pentru a monta suportul. Prin urmare, pasărea a rămas în cuibul care i-a fost domiciliu până când și-a luat zborul spre meleagurile. Totuși, se pare că barza nu s-a simțit foarte confortabil, pentru că nu a reușit să-și întemeieze o familie.

Și asta era o problemă a localnicilor, pentru că i-au cerut primarul să monteze camere de supraveghere în zona cuibului, pentru a putea studia zburătoarea de la computerul din casă, la fel cum se întâmplă cu berzele de la Carani sau Cărpiniș. Totul a rămas, însă, în suspans…

Și, totuși, de ce nu a reușit să-și întemeieze barza de la Traian Vuia o familie? Este o întrebare la care primarul nu are răspuns, însă va studia comportamentul zburătoarei anul viitor în speranța că va rezolva enigma.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *