O gură de oxigen pentru un minunat parc din Timiş. E unic în toată România

Buzias

În urmă cu mai bine de 25 de ani, staţiunea timişeană era vizitată de foarte mulţi turişti. Unii veneau la tratament, alţii căutau un loc de relaxare, iar parcul oferea tot ce şi-ar fi putut dori cineva: linişte, distracţie şi aer curat.

O pensionară, venită zilele trecute la tratament în Buziaş, ne-a spus: „Îmi place staţiunea, dar parcul nu mai e ca odinioară. Îmi aduc aminte cum arăta colonada, cum cânta fanfara, de izvoarele cu apă minerală care funcţionau, de veveriţele care săreau în copaci… Acum, multe dintre acestea au dispărut. Fanfara nu mai cântă, veveriţele le poţi număra pe degetele de la o mână, parcul e cam vraişte, iar colonada, mândria oraşului, ajunsese la un moment dat într-o asemenea stare de degradare, încât era o ruşine pentru autorităţile locale”.

Şef nou la Poliţia de Frontieră Timişoara

În al doisprezecelea ceas, primăria a decis să intervină şi să repare colonada. Cu toate că asupra proprietăţii parcului, care se întinde pe o suprafaţă de 26 de hectare, încă mai sunt dispute, moştenitorii familiei Muschong revendicând o bună parte din teren, administraţia locală a pus la bătaie 5,8 milioane de lei pentru repararea colonadei.

O minune arhitecturală, la restaurare

Lucrările de restaurare, începute anul trecut, înaintează însă cu greu. O parte dintre foişoare au fost ridicate pentru renovare, iar în prezent se lucrează la structura de rezistenţă a colonadei. Operaţiunea are termen de finalizare sfârşitul anului, însă din păcate, parcul are nevoie de mult mai multă atenţie din partea autorităţilor publice locale.

SCANDALOS! Întreg trotuarul, blocat de un BMW X6 de toată frumuseţea

Clădirile părăginite, gata să se dărâme, ar trebui să fie renovate. La intrarea în parc, dinspre staţiune, pădurea seamănă cu o junglă, cât despre aranjamentele florale din parc, care pe vremuri erau de invidiat, acum sunt inexistente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns