O firmă din Timişoara va fi despăgubită de statul român cu 142.500 de euro. Totul a pornit de la nişte ţigări…

Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul să țină cont, când va impune restricții, doar de testele COVID, nu de vaccinare

O societate pe acțiuni din Timișoara a ajuns să fie obiect de studiu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, după ce poliția i-a pus sechestru pe bunurile pe care le achiziționase de la o altă societate comercială.

După ce firma P. a cumpărat mai multe cartușe de țigări de la firma S., polițiștii timișoreni au pus sub sechestru pe acestea, pe motiv că proveneau din comiterea de mai multe delicte de contrabandă şi de fals din partea acesteia din urmă.

După două luni, autorităţile de poliţie şi fiscale au anunțat că firma P. și-a îndeplinit obligaţiile legale cu prilejul cumpărării ţigărilor, dar, în ciuda acestui lucru, parchetul a dispus distrugerea ţigărilor devenite inutilizabile şi comercializarea altora.

Citeşte şi: (VIDEO) Poli Timişoara, baraj cu UTA pentru menţinerea în Liga 1!

Între timp, a fost deschis un proces între autoritățile statului și firma S., iar firma P. s-a constituit intervenientă solicitând repararea prejudiciului suferit.

Curtea de Apel Timişoara a decis ca Ministerul Finanțelor să îi acopere firmei plata prejudiciul, plătindu-i cantitatea de țigări confiscată, în sumă de peste o sută de mii de euro. Ulterior însă, în urma recursului în anulare formulat de procurorul general Curtea Supremă de Justiţie a anulat partea din dispozitivul hotărârii referitoare la obligaţia Ministerului Finanţelor de a plăti daunele-interese reclamantei.

Așa au ajuns administartorii firmei să se plângă la CEDO, invocând încălcarea dreptului de a li se plăti pentru prejudiciul suferit. Menţionând că instanţele interne au estimat că valoarea ţigărilor confiscate era de 111.009 dolari americani (USD), reclamanta a cerut acum 255.700 euro cu titlu de prejudiciu material pe care l-ar fi suferit, sumă calculată pe baza ratei inflaţiei și 20.000 euro cu titlu de prejudiciu moral.

Deliberând asupra cauzei, CEDO a decis ca statul român să-i plătească reclamantei 140.000 de euro din suma cerută, reprezentând prejudiciul material, și alte 2.500 de euro pentru prejudiciul moral.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “O firmă din Timişoara va fi despăgubită de statul român cu 142.500 de euro. Totul a pornit de la nişte ţigări…

  1. Din pacate „idiotul” este protejat de sefii sai cel putin la fel de competenti. In loc sa se recupereze prejudiciul de la vinovat, tot noi vom plati.

  2. Să plateasca politia incompetentă si judecătoria apoi sa i tragă din bani,in nici un caz din banii publici,cred ca e o făcătură,da ti numele celor doua firme!!!hai sa vedem cine sunt aia,probabil sunt țigări confiscate si nu sa i inteles intre ei

Lasă un răspuns