O fetiţă infectată cu COVID-19, plimbată şase zile între spitale din Arad, Timișoara și Oradea, pentru că nu avea loc

coronavirus4 1

O fetiţă infectată cu COVID a fost plimbată timp de şase zile prin două spitale, între Arad şi Timişoara, ca să ajungă într-un final să fie internată la Oradea. Starea ei s-a agravat rapid, iar cum în Arad nu există secţie de ATI pentru copii, medicii au apelat la colegii din Timişoara. Aceştia au fost nevoiţi să o refuze: nu mai au nici un loc la Terapie Intensivă. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât fetiţa are şi o boală genetică, conform observatornews.ro.

Sistemul de sănătate îşi arată din nou limitele. Cei mai vulnerabili îi cad victime. O fetiţă de 10 ani din Arad, infectată cu COVID-19, a fost internată la Terapie Intensivă tocmai în Oradea, după ce a mai fost plimbată prin două spitale.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: Duminică a ajuns la Unitatea Primire Urgenţă din Arad cu probleme de sănătate, cauzate de o boală genetică gravă.

Copila a fost trimisă la spitalul de copii din Timişoara, unde a şi fost testată pentru Covid-19. Rezultatul a fost pozitiv şi fetiţa a fost întoarsă spre internare la Arad, la secţia de boli infecţioase pentru copii.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: „Deoarece în următoarele zile starea fetiţei s-a agravat, medicii au decis să o transfere pe o secţie de ATI copii. Cum în Arad nu există o astfel de secţie, medicii au luat legătura cu centrul naţional care coordonează spitalele în astfel de situaţii şi care i-au trimis la Timişoara”.

La spitalul Victor Babeş din Timişoara a fost ţinut în permanenţă un pat pentru copii şi la secţia de Terapie Intensivă pentru adulţi. Cu explozia de cazuri din ultimele zile, acest lucru a devenit imposibil. Aşa că acum nu mai există niciun pat liber la ATI pentru pacienţii cu COVID-19, copii sau adulţi.

Dr. Cristian Oancea, manager Spital Victor Babeş: „Din nefericire, noi nu am avut locuri. Probabil că şi secţia de pediatrie de la noi a dat acelaşi răspuns”.

CITEȘTE ȘI: Autorităţile anunţă noi restricţii: Circulaţia pe timp de noapte ar putea fi restricţionată

Abia după şase zile de plimbări între spitale, fetiţa a ajuns unde avea nevoie, la secţia de Terapie Intensivă din Oradea.

Dr. Ovidiu Burta, director spital Oradea: „Am făcut un loc pe secţia de Terapie Intensivă. Starea e stabilă. Nu infecţia cu Sars-Cov a indicat probleme, ci boala de bază”.

Medicii spun acum că au ajuns exact în situaţia de care au încercat mereu să se ferească. Sunt puşi în situaţia de a alege între pacienţi, pentru că nu toţi au loc în terapie intensivă, conform observatornews.ro.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns