O fetiţă de un an şi trei luni a murit de rujeolă, în Timiş

viroze

O fetiţă în vârstă de un an şi trei luni, din judeţul Timiş, care nu fusese imunizată, a fost răpusă de rujeolă, ceea ce face ca numărul deceselor să ajungă la nouă, de la izbucnirea epidemiei.

”Este vorba de o fetiță de un an și trei luni care a decedat săptămâna trecută. Rezultatul analizelor serologice făcute la București au fost negative. La necropsie însă probele din plămân au arătat prezența ARN-ului viral. Totodată, s-au depistat și suferințe cerebrale. Cauza decesului a fost insuficiență respiratorie. Pacienta a prezentat la internare rujeolă și pneumonie. Avea multiple malformații congenitale și făcuse mai multe operații, în ultimele trei luni stând mai mult prin spitale”, a precizat medicul timișorean Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Este cel de-al patrulea deces cauzat de pojar în unitatea sanitară în cursul acestui an. ”Bilanțul e sumbru: un adult și doi copii din Timiș, precum și unul din Arad. În total, au fost internate în spital peste 100 de persoane cu rujeolă”, a adăugat Virgil Musta.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătăţii ca, împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi ai Institutului de Sănătate Publică, să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului.

Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută acum de la 9 luni, deoarece, spun specialiştii, o caracteristică a acestei epidemii de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns