O fetiţă de un an şi trei luni a murit de rujeolă, în Timiş

O fetiţă în vârstă de un an şi trei luni, din judeţul Timiş, care nu fusese imunizată, a fost răpusă de rujeolă, ceea ce face ca numărul deceselor să ajungă la nouă, de la izbucnirea epidemiei.

”Este vorba de o fetiță de un an și trei luni care a decedat săptămâna trecută. Rezultatul analizelor serologice făcute la București au fost negative. La necropsie însă probele din plămân au arătat prezența ARN-ului viral. Totodată, s-au depistat și suferințe cerebrale. Cauza decesului a fost insuficiență respiratorie. Pacienta a prezentat la internare rujeolă și pneumonie. Avea multiple malformații congenitale și făcuse mai multe operații, în ultimele trei luni stând mai mult prin spitale”, a precizat medicul timișorean Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Este cel de-al patrulea deces cauzat de pojar în unitatea sanitară în cursul acestui an. ”Bilanțul e sumbru: un adult și doi copii din Timiș, precum și unul din Arad. În total, au fost internate în spital peste 100 de persoane cu rujeolă”, a adăugat Virgil Musta.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătăţii ca, împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi ai Institutului de Sănătate Publică, să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului.

Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută acum de la 9 luni, deoarece, spun specialiştii, o caracteristică a acestei epidemii de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns