Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier

Preşedintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier, deşi îl consideră pe Sorin Grindeanu o soluţie mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh, prima propunere a coaliţiei PSD-ALDE, au declarat joi surse politice.

De altfel, preşedintele s-a întâlnit cu Sorin Grindeanu în cursul zilei de joi.

Preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor, este a doua nominalizare făcută de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, după ce preşedintele Iohannis a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh.

„Preşedintele Iohannis va avea o relaţie instituţională normală cu viitorul premier, nu precum cea cu Victor Ponta, pe care o considera instituţional dificilă”, au mai precizat sursele citate.

Potrivit acestora, şeful statului a respins varianta Sevil Shhaideh din raţiuni mai degrabă geostrategice, dar şi din cauza unor posibile efecte în relaţia cu Siria şi cu Statele Unite ale Americii.

„Preşedintele le-a trimis liderilor PSD şi ALDE scrisori prin care îi anunţa de decizia luată (cu privire la refuzul propunerii lui Sevil Shhaideh – n.r.). Scrisorile au fost semnate de consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi au ajuns la destinaţie simultan cu anunţul preşedintelui”, au mai spus sursele citate.

Preşedintele a avut joi la Cotroceni o scurtă discuţie cu Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş, propus premier de PSD-ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, să se aşteaptă ca şeful statului, Klaus Iohannis, să îl desemneze joi pe Sorin Grindeanu, el arătând că, în caz contrar, PSD şi ALDE vor înţelege „exact” care este „semnalul”.

Sursa: mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.