O femeie găsită căzută în casă a fost declarată moartă de către un polițist, deși era în viață

politist

O femeie în vârstă de 76 ani din Bihor pe care vecinii anunțaseră că nu au mai văzut-o de câteva zile a fost găsită căzută în casă de către un polițist, iar acesta a declarat-o moartă și a lăsat-o în locuință.

El a anunțat și medicul de familie pentru a elibera certificat de deces, doar că a doua zi rudele, care se pregăteau de înmormântare, au constatat că femeia era în viață, scrie ebihoreanul. Femeia este internată acum în spital, unde a ajuns în stare avansată de hipotermie.

Femeia, din satul Beznea, fusese văzută ultima oară luni de către vecini, iar joi aceştia au anunţat absenţa ei la Postul de Poliţie al comunei Bratca, de unde a şi fost trimis un agent.
Potrivit surselor ebihoreanul, polițistul a găsit-o căzută în casă pe femeie, care era cunoscută cu probleme medicale, i-ar fi verificat pulsul, apoi a stabilit că a murit, sunându-i rudele şi pe medicul de familie, să vină să întocmească certificatul de deces. Medicul de familie a anunțat că va veni abia a doua zi să constate decesul.
Membrii familiei au început pregătirile de înmormântare a doua zi dimineață, când femeia a început să dea semne de viață, iar rudele au chemat ambulanța, care a preluat-o în stare gravă de hipotermie şi a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

CITEȘTE ȘI: Slujba ideală de vacanță: Câștigi 2.500 de dolari urmărind 25 de filme

„Pacienta a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă, doar cu o mască de oxigen. Dacă se va simţi bine va fi transferată pe o secţie”, a declarat duminică dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean.
Solicitată pentru a lămuri circumstanţele în care polițistul a declarat decesul, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Ioana Lascău, a anunţat că „s-a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu”, în care, deocamdată, nu s-au formulat acuzaţii faţă de vreo persoană.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *