O femeie din vestul țării a comandat uciderea concubinului şi l-a dat dispărut. De ce sunt convinşi procurorii că asasinii s-au inspirat din „cazul Caracal“

disparut
O crimă teribilă a fost descoperită în Bihor, unde o femeie a pus la cale uciderea concubinului său. Fiul şi viitorul ginere al femeii l-au omorât în bătaie pe bărbat, stropind cadavrul cu sodă caustică şi ascunzându-l.
Potrivit unui comunicat transmis vineri, 8 ianuarie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, victima, Nicolae Vasile Cardoş, un bihorean în vârstă de 46 ani din comuna Girişu de Criş, a fost ucis în seara zilei de 4 ianuarie. Criminalii sunt doi tineri, fiul şi viitorul ginere al concubinei victimei. „Urmare a instigării suspectei, cei doi au aplicat victimei Cordoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale organismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia”, se precizează în informare.
După comiterea faptei, mai spun procurorii, suspecţii au cumpărat sodă caustică după care au transportat cadavrul până în Berechiu, un sat din apropiere. Aici, cei doi au preparat soda caustică şi au stropit victima cu soluţia rezultată, în zona capului, cu scopul de a-i descompune faţa pentru a nu putea fi recunoscută în cazul în care ar fi fost găsită, iar apoi au aruncat cadavrul în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la circa 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta. „Aici a fost găsit de către organele de urmărire penală”, se arată în comunicatul semnat de procurorul şef secţie urmărire penală Gheorghe Berce.

Planuri pentru crimă

Potrivit anchetatorilor, în seara de 4 ianuarie, criminalii au vrut să-i aplice iniţial o corecţie bărbatului care provoca deseori scandaluri, însă, în timpul disputei, acesta a pus mâna pe un cuţit, motiv pentru care aceştia au decis să-l ucidă. L-au atras într-o anexă, unde l-au bătut cu un levier şi cu un sucitor de lemn, până când au văzut că nu mai mişcă. Bărbatul a fost lăsat apoi să agonizeze timp de o oră după care a fost împachetat în saci de nylon.
A doua zi, cei doi criminali au plecat la Oradea, unde au cumpărat soda caustică, au transportat cadavrul pe digul unui canal colector, într-o zonă cu stufăriş, iar aici i-au stropit şi l-au aruncat în stufăriş.
O zi mai târziu, pe 6 ianuarie, concubina bărbatului a anunţat la Poliţie dispariţia acestuia.
În timpul cercetărilor, însă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor coordonaţi de procurorului criminalist al Parchetului Bihor, au găsit rapid indicii că bărbatul căzuse victima unei crime. Surse din anchetă spun că autorii au încercat să-şi ascundă urmele: ei au pus pe foc sucitoarea de lemn cu care îşi loviseră victima, iar levierul l-au ascuns. Din cauza frigului, cadavrul a îngheţat, astfel că în anexa unde bărbatul a fost ucis nu a lăsat urme de sânge. „Au urmărit, probabil, cazul Caracal, de aceea au cumpărat sodă caustică. Au crezut că nu va putea fi recunoscută victima”, spune sursa citată. Cert este că atât cei doi criminali cât şi concubina victimei au fost audiaţi, joi seară, până târziu în noapte, şi au fost reţinuţi vineri dimineaţă.
Tot vineri, cei trei suspecţi au fost conduşi înapoi la locul crimei, pentru a reconstitui faptele iar în cursul după-amiezii vor fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns