În Timiș, gripa a evoluat cu intensitate scăzută în ultima perioadă

Până în prezent, în județul Timiș figurează doi pacienți care au suferit de gripă în acest sezon, unul infectat cu virusul de tip A și altul cu tipul B. În județul Caraș-Severin a fost înregistrat un singur caz de gripă de tip B, în timp ce în județele Arad și Hunedoara, virusurile gripale nu au provocat îmbolnăviri.

La nivel național, de la inceputul sezonului au fost confirmate 114 cazuri de gripă dintre care 13 cu virus AH1, 11 cu AH3, 14 cu A nesubtipat și 76 cu B.

În ultimele trei săptămâni, îmbolnăvirea prin infecții respiratorii acute s-a încadrat în intervalul prognozat de specialiști. Numărul total de cazuri s-a apropiat de 160.000 la nivelul întregii țări, mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent. Dintre acestea, pentru 1.343 a fost pus diagnosticul de gripă clinică. Specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile apreciză că activitatea gripală a evoluat cu intensitate scazută, înregistrându-se cazuri sporadice.

De la începutul sezonului a fost înregistrat un singur deces confirmat cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09. Până în 5 ianuarie, au fost vaccinați antigripal 1.400.723 de români din grupele la risc, în cadrul campaniei derulate de Ministerul Sănătății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.