O femeie din Republica Moldova a fost depistată în Banat lucrând la negru și fără forme legale de ședere în România

O femeie din Republica Moldova a fost depistată de către poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin lucrând fără forme legale la o societate comercială din judeţ şi fără a avea drept de ședere pe teritoriul României.

Femeia a fost identificată în timpul unei acţiuni ce a avut loc la mijlocul săptămânii, în cooperare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. Femeia, în vârstă de 46 de ani lucra, ilegal, la un restaurant.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat faptul că persoana a intrat legal în România, în scop de vizită  însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre și nu a efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constate, polițiștii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile,  în conformitate cu prevederile O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancționați cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare

(Foto: Facebook)

 argument-cs.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 Răspunsuri “O femeie din Republica Moldova a fost depistată în Banat lucrând la negru și fără forme legale de ședere în România

  1. Bratul legii… femeia n-a furat, n-a inselat, a vrut doar sa munceasca si sa castige un ban. Normal ar fi sa i se acorde dreptul de sedere in Romania si autorizate de munca. Dar noi ne plangem de lipsa fortei de munca si pe cei care vor sa lucreze ii dam afara. Sigur ca n-a procedat corect, dar se poate trece cu vederea, de ex prin acordarea unei amenzi sau ceva in genul asta.

Lasă un răspuns