O familie cu patru copii are nevoie de ajutor! Casa le-a fost mistuită de flăcări

Un incendiu devastator a mistuit la sfârșitul lunii august casa familiei Roșca, din localitatea Șanovița, comuna Ghizela. Au rămas fără un acoperiș deasupra capului părinții și cei patru copii, trei fete de 5, 6 și 7 ani și un băiețel de 5 ani.

Incendiul a pornit din podul casei, iar flăcările au distrus rapid căminul familiei Roșca, dar și obiectele pe care le aveau. Au ars inclusiv electrocasnicele și boilerul din baie.

CITEȘTE ȘI: Paradisul necunoscut începe să fie descoperit de turiști

Doar o anexă a rămas în picioare, o bucătărie de vară unde a rămas tatăl copiilor, Dănuț Roșca.

”Vineri, undeva pe la ora prânzului a pornit incendiul. Eu am venit din schimbul de noapte și dormeam, apoi m-am trezit că arde și cei mici țipau speriați. Am scos repede copiii din casă și câteva scântei mi-au căzut pe spate. Bine că nu au pățit ei nimic.

Pompierii au zis că ar fi fost un scurtcircuit, nu știm exact care a fost problema, de la ce a plecat focul. La căldura care a fost și lemnul fiind uscat, a ars totul foarte repede. Am rămas doar cu hainele de pe noi, nu am putut salva nimic din casă”, ne-a declarat Dănuț Roșca.

N-au unde să locuiască

O vreme, soția și copiii vor sta la bunica lor, dar până familia Roșca va reuși să reconstruiască ceea ce focul a distrus, membrii acesteia nu vor avea unde să locuiască, din casa lor rămânând în picioare doar zidurile.

Situația este cu atât mai dificilă având în vedere că în curând va începe școala, iar părinții nu vor avea posibilitatea să le cumpere celor mici toate cele necesare. Singurul care are un serviciu este tatăl, mama rămânând acasă pentru a avea grijă de cei patru micuți.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta publică o fotografie cu Dragnea, Maior și Kovesi

La începutul săptămânii, Dănuț Roșca a început să scoată din casă obiectele arse, molozul și alte resturi, având în plan să reconstruiască măcar acoperișul, înainte să înceapă ploile.

Urmează ca o echipă de muncitori să evalueze la ce costuri se va ridica lucrarea, iar apoi familia Roșca are în plan să solicite un împrumut bancar pentru a cumpăra o mică parte din materiale, dar suma nu va acoperi toate lucrările necesare.

Oamenii cu suflet mare pot ajuta această familie greu încercată, întinzându-le o mână de ajutor, scrie redesteptarea.ro.

Se pot dona materiale de construcții, haine, rechizite sau orice este nevoie pentru a dărui o rază de speranță familiei Roșca. Cei interesați îl pot contacta pe Dănuț Roșca la numărul de telefon 0727/650772.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns