Paradisul necunoscut începe să fie descoperit de turiști

Un peisaj sălbatic, cu o bogăție de specii de plante și animale, începe să fie descoperit de turiști la doar câțiva kilometri de Arad.

Una dintre cele mai cuprinzătoare rezervații din România este puțin cunoscută, deși este ușor accesibilă și se află aproape de municipiul Arad, la aproximativ 20 de kilometri.

CITEȘTE ȘI: Investiții pentru începutul de an școlar, într-o localitate timișeană

Este vorba de Rezervația Naturală Prundul Mare, în care se află și o baltă cu nuferi, singurul loc din județ unde vegetează natural Nymphaea alba.

Aria protejată este situată pe teritoriul administrativ al comunei Secusigiu și este accesibilă de pe DJ682, care leagă satul Sânpetru German de Felnac.

Doar câteva sute de curioși ajung să viziteze anual sălbăticia, însă impresiile lor, răspândite cu ajutorul internetului, îi determină pe tot mai mulți iubitori de drumeții să exploreze locurile.

Turism ecologic

Rezervația Naturală Prundul Mare este o zonă de protecție integrală din interiorul Parcului Natural Lunca Mureșului (PNLM).

Autoritățile încearcă aici să protejeze habitate și specii, nu neapărat să încurajeze turismul.

Cu toate acestea, reprezentanții Administrației PNLM spun că vizitarea locurilor sălbatice este permisă și chiar există câteva obiective care sunt limitrofe sau în interiorul rezervației, cum ar fi Observatorul Prundul Mare, Balta Bezdin sau Mănăstirea Bezdin – situată la marginea acestei rezervații, fiind o mănăstire sârbească atestată documentar din anul 1539.

”Încurajăm turismul ecologic și controlat, pentru a avea un impact cât mai redus asupra ariei protejate.

De aceea, ar fi indicat ca doritorii să ne contacteze înainte de a vizita locurile, pentru a le oferi informații necesare și chiar însoțitori”, ne-a spus directorul Administrației PNLM, Fulviu Moga, conform aradon.ro.

VEZI MAI MULTE AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns